Zwaar gehavend Hercules verliest return in Maassluis

Voetbal

Met 8, om diverse redenen ontbrekende basisspelers, heeft Hercules de tweede wedstrijd in de nacompetitie tegen Excelsior Maassluis met 3-0 verloren en is het uitgeschakeld. De ploeg van scheidend trainer, René van der Kooij had het eerste halfuur het betere van het spel en kreeg de nodige kansen. De grootste was de inzet van Amin Moumouh die zijn schot op miraculeuze wijze gehouden zag worden door de Excelsior Keeper, van der Kleij. Na een halfuur zag Excelsior dat het voetballend tekort kwam en gooide andere elementen in de strijd. Irritante overtredingen , manipulatie van de scheidsrechter en opportunistisch spel deed de wedstrijd kantelen. Dit leverde in de 35- ste minuut de openingsgoal van spits, Bram Wennekers op. Hercules kreeg de bal niet goed uit het strafschopgebied en zag de bal uiteindelijk voor de voeten van de spits belanden die hard uithaalde, 1-0. Dat scheidsrechter, Niels Boel er ook niet helemaal goed het oog in had bleek al eerder toen hij een diep rode kaart overtreding van Excelsior verdediger, Kevin Ringeling op Deveron Fonville met slechts geel bestrafte. Zo ook kort voor rust toen hij weer een Excelsior overtreding niet bestrafte en uit de voortgezette aanval was het wederom Wennekers die de stand naar 2-0 kon tillen, rust.

Na rust kon de jonge Hercules ploeg met een vracht aan Onder 21 spelers slechts enkele kansen afdwingen en was de wedstrijd gespeeld toen in de 77-ste minuut Excelsior de 3-0 maakte. Hercules dus gesneuveld in de eerste ronde van de nacompetitie na een prachtig verlopen seizoen waarin het beker avontuur natuurlijk het meest in het oog springt maar waar het ook bij vlagen voortreffelijk voetbal op de mat legde. Een seizoen waar met trots op teruggekeken kan worden. Er zal komend weekend voor de selectie nog een slotactiviteit plaatsvinden bij Hercules.

Geniet allemaal van de zomer periode en volgend seizoen gaan we er weer iets moois van maken!