Afgelastingen

Als gevolg van een slechte veldkwaliteit, de weersomstandigheden of andere zaken kan een training of een wedstrijd worden afgelast. Het kunstgras is niet bespeelbaar indien er sneeuw op ligt, of bij strenge vorst. Er zijn drie soorten afgelastingen; algehele afgelasting, gedeeltelijke afgelasting of andere afgelasting.

Algehele afgelastingen
Algehele afgelastingen worden landelijk door de KNVB besloten. Deze afgelastingen worden gecommuniceerd in het wedstrijdprogramma [invoegen link programma], de voetbal.nl app en teletekst pagina 603 [invoegen link teletekst NOS]. USV Hercules in actief in district West I.

Gedeeltelijke afgelastingen
Op wedstrijddagen worden ’s ochtends alle velden gekeurd. Het kan zijn dat een of meerdere velden hierbij worden afgekeurd voor de hele dag of een gedeelte hiervan. Soms is zelfs op vrijdagavond al duidelijk dat een of meerdere velden onbespeelbaar zijn. Op afgekeurde velden mag niet gespeeld of getraind worden, waardoor er wedstrijden kunnen worden afgelast.

Het veldvoetbalbestuur en de wedstrijdsecretaris bepalen op basis van het wedstrijdprogramma welke wedstrijden wel en niet doorgaan. Hierbij hebben reguliere competitiewedstrijden (en dan eerst de A-categorie) en bekerwedstrijden vanwege regels vanuit de KNVB voorrang. In het samenstellen van de wedstrijdplanning wordt hier al rekening mee gehouden.

Gedeeltelijke afgelastingen worden gecommuniceerd in het wedstrijdprogramma [invoegen link programma] en de voetbal.nl app.

Andere afgelastingen
Er kunnen ook andere redenen zijn om een wedstrijd af te gelasten, zoals persoonlijke redenen, dreigingen van incidenten of andere omstandigheden. In deze gevallen kan het veldvoetbalbestuur besluiten wedstrijden af te gelasten.

Andere afgelastingen worden gecommuniceerd in het wedstrijdprogramma [invoegen link programma] en de voetbal.nl app.

Trainingen
Indien een training wordt afgelast worden teams hierover geïnformeerd via de trainers en/of teamleiders.