Competitievoetbal

Hercules neemt jaarlijks met zo’n 30 mannen- en vrouwenteams deel aan de KNVB-veldvoetbalcompetitie op vrijdag, zaterdag en zondag (en met 40 teams aan de zaalvoetbalcompetitie). Met meer dan 10 vrouwenteams (veld, en nog eens 7 zaalteams) is Hercules misschien wel de grootste vrouwenvoetbalverenigingen van Nederland. Onze teams spelen van derde divisie tot en met zevende klasse, en van O21 tot en met 45+.

USV Hercules heeft in Mannen Zondag 1, O21, Vrouwen Zaterdag 1 en Mannen Zaterdag 1 prestatiegerichte teams. De Zondag Mannen spelen in de Derde Divisie, het vierde niveau van Nederland. Daarmee is Hercules de hoogst spelende amateurclub van Utrecht. De Hercules O21, het opleidingselftal, speelt als een van de weinige amateurclubs in de professionele opleidingscompetitie. USV Hercules wil met spelers uit eigen jeugd en uit de regio op dit niveau blijven acteren. Vrouwen Zaterdag 1 speelt in de eerste klasse, Mannen Zaterdag 1 in de derde klasse.

De basisteams spelen elk op hun eigen niveau. Hercules hanteert de flexibele speeldag, waarbij de teams op zaterdag enkele keren per jaar op vrijdagavond of zondag spelen. Alle teams hebben de mogelijkheid om een keer per week te trainen. In de zomerperiode en vakanties wordt bij Hercules gewoon doorgetraind, en is er ruimte om onderlinge wedstrijden te spelen.

 De teams op vrijdagavond spelen 7×7 op een half veld. De vrouwenteams spelen eenmaal per 2 weken. De mannenteams (35+) spelen in toernooivorm vijf speeldagen in het najaar en 5 speeldagen in het voorjaar. De overige vrijdagen kunnen ze aansluiten bij 7×7 onderling.