Zaterdag 1 onderuit tegen OSM 75

Voetbal

Het is inmiddels geen geheim dat zelfs de dikste glasvezel kabels moeite hebben om de immense hoeveelheid app, email en telefoon berichten op zaterdag naar de telefoon van de leider te sturen. Zo kon opstelling 1 om 9.15 al weer in de prullenbak. Om 9.30 moest die toch weer worden aangepast en ga zo maar door. Terwijl ik normaal gesproken in alle rust toch wel twee kranten tot me neem, kom ik nu nauwelijks verder dan de sportbijlage van het AD. En toen alles, met dank aan Quinten Brandon (trainer van O18) goed leek te komen bleek trainer Geert met pech langs de weg te staan. En toch zoals onze prima keeper Olivier (O18) wist te melden speelden we de één van de beste helften in de competitie. Een helft die eindigde met (0-0) maar voor mij eigenlijk 1-0 was omdat Quincy (O18) een lange aanval prachtig afrondde. Als waren zij een VAR hadden grens en scheids ergens 3 minuten eerder buitenspel gezien, waarop ze de prachtige treffer ten onrechte annuleerden. In de tweede helft zette OSM aan en dan komt het ware probleem naar boven en dat is conditie. Zo kan een opstelling nog zo goed zijn en de tactiek kloppen -al is dat vaak ook niet het geval- maar als te veel spelers het niet meer kunnen belopen, dan gaat het alsnog mis. Het leidde tot veel frustratie bij Thijmen Kant (O18). Een prachtige speler in de stijl van Franz Beckenbauer, der Kaiser, die met lede ogen aanzag hoe het team uit elkaar viel. Het leidde bij hem zoals hij toegaf tot veel frustratie en die hij koelde op de tegenstander, waarvoor hij terecht geel kreeg. Het leidde tot een koddig incident, want ik stond op dat moment al 4 minuten te schreeuwen om een wissel door te voeren, maar de scheids reageerde maar niet. Mede om ook Thijmen te beschermen tegen opdringerige spelers van OSM liep ik het veld in. Maar de scheids reageerde maar niet. Waarschijnlijk omdat zoals later bleek zijn Ampli-Energy gehoorapparaat niet helemaal goed was afgesteld. Wel prima geschikt voor zingen met zijn dochter in de badkamer maar niet op een rumoerig voetbalveld. Het leverde me geel op die hij later trouwens introk en dat paste wel bij zijn verder relaxte optreden. Door een goal in minuut 60 en 90 eindigde de wedstrijd in 0-2. Mire was een prima grens die na de wedstrijd moest toegeven dat ook hij slechts sportief kan vlaggen en zo hoort het ook.