Hercules en HSC 21 delen de punten in aantrekkelijk duel

Voetbal

Op Paaszaterdag heeft Hercules in een aantrekkelijke en intense wedstrijd met 2-2 gelijk gespeeld uit tegen het altijd lastige HSC’21 uit Haaksbergen. Na 3 minuten keek Hercules al tegen een 1-0 achterstand aan toen een diepte pass niet op de juiste waarde werd ingeschat en Zeki Erkilinc met een lage schuiver kon afronden. Hercules was meteen wakker en nam het heft in handen. Kort na de openingsgoal wist het op gelijke hoogte te komen. Het was Tim Waterink die zijn schot licht van richting zag veranderd worden waardoor de bal onhoudbaar achter HSC’21 doelman, Bob Peterman verdween, 1-1.

Hercules bleef het betere voetbal op de mat leggen met de prima spelende “youngsters” Max Fichtinger en Jordi Paulina op het middenveld. Na ruim 30 minuten was het raak toen de met een corner mee naar voren gekomen Mitchell Zwart de 1-2 achter doelman, Peterman kopte. HSC’21 werd hiernaar sterker mede doordat Hercules enigszins gemakzuchtiger werd. Dit leidde 1 minuut voor rust tot een naïeve actie waardoor onnodig een corner werd weggegeven. Prompt wist HSC’21 verdediger, Michael Wensing de gelijkmaker binnen te schieten. Rust 2-2.

Na rust een beter voetballend Hercules tegen een HSC’21 ploeg dat zich bewust liet inzakken. Het veldoverwicht van Hercules leverde enkele scoringskansen en mogelijkheden op. Zo kwam onder meer uit een voorzet van Tim Pieters spits Waterink een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken en schoot de kort voor tijd ingevallen Dirk Homoet nog op de lat. HSC’21 kreeg uit twee vrije trappen een scoringskans maar kon verder geen potten breken. Eindstand, 2-2.

Hercules blijft door de andere utslagen op de derde plaats staan maar zal de komende wedstrijden toch wat meedogenlozer moeten verdedigen én scherper voor de goal moeten zijn om de geuite doelstelling van het spelen van promotie nacompetitie wedstrijden te realiseren. Zondag komt s.v. OSS’20 naar Sportpark Voordorp.