Sterk Hercules overtuigend naar hoofdtoernooi TOTO KNVB Beker na 1-5 overwinning op ACV

Voetbal

Hercules heeft gisteravond in Assen in de wedstrijd tegen tweede divisionist ACV fors uitgehaald. De ploeg van trainer, René van der Kooij wist met een dik verdiende 1-5 overwinning de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker te bereiken. ACV ging in een hoog tempo van start en Hercules moest even zoeken hoe de tegenstander precies stond, zeker het zoeken naar een oplossing voor de tussen de linies spelende aanvaller, Freddy Quispel vroeg het eerste kwartier om enige aanpassing. Tot grote kansen voor ACV leidde het grotere balbezit voor hen niet en na twintig minuten was het Hercules dat meer grip op de wedstrijd kreeg. Die grip werd omgezet in een voortreffelijk binnen gekopte corner door verdediger, Valentijn Beck die ACV keeper, Nijland volstrekt kansloos liet, 0-1.

De Assenaren gingen op zoek naar de gelijkmaker die 10 minuten later viel toen spits Zwikstra na een goede combinatie alleen voor Hercules keeper, Pepijn Vonk verscheen en de 1-1 op het scorebord liet zetten. Kort daarna was het goed storen van de Hercules aanval op de ACV defensie en kwam de door Max van Hees veroverde bal bij Tim Pieters terecht die de 1-2 scoorde. Voor rust werd de voorsprong verder uitgebreid nadat Jordi Paulina binnen de 16-meter gevloerd was en Max van Hees de penalty onberispelijk binnenschoot (1-3) en Max Fichtinger een assist van Tim Pieters tegendraads binnenkopte, rust 1-4 !

Na rust verdedigde Hercules de voorsprong professioneel en had zelfs kans de score verder uit te breiden echter die bleef steken bij 1-5 toen Deveron Fonville uithaalde en zijn doelpuntje meepikte. ACV werd overklast en liet het talrijk opgekomen publiek verbouwereerd achter. Hercules had vanwege de doordeweekse verre uitwedstrijd logischerwijs nauwelijks supporters meegenomen maar twee oud Herculanen, de broers Henk (71) en Jan Meenken (70) die al jaren onder de rook van Veendam wonen en naar Assen waren afgereisd, toch een bijzondere avond bezorgd.

Zaterdagmiddag wacht het competitie thuisduel tegen v.v. IJsselmeervogels. De wedstrijd begint op Sportpark Voordorp om 15.30 uur. De loting voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker is zaterdagavond om 23.00 uur te volgen bij ESPN.