Hercules zet reuzestap naar volgende ronde na zesklapper tegen IJsselmeervogels

Voetbal

Hercules begon afgelopen woensdagavond in een fantastische ambiance het avontuur in de nacompetitie. Tegenstander was regiogenoot IJsselmeervogels die op een 16e plek waren geeindigd in de Jacks League en daardoor veroordeeld waren tot het spelen van nacompetitie. Onder het oog van ruim 2000 toeschouwers begon Hercules uitstekend het duel. Het speelde geconcentreerd en kreeg via Oussama Lahri de eerste schietkans, helaas ging zijn inzet net naast het doel van doelman Prinsen. Aan de andere kant zagen we een vrije trap van Mike v.d. Laar in de muur belanden. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Hercules steeds beter in de wedstrijd. De voorsprong kwam na 23 minuten toen rechtsback v.d. Groep onder druk van Tim Pieters zijn eigen doelman klopte. Hercules op voorsprong en ging op zoek naar meer. IJsselmeervogels kreeg geen druk op Hercules wat resulteerde in een tweede Utrechtse treffer. Spits Tim Waterink kopte uitstekend raak na een fraaie voorzet van Oussama Lahri. Dit alles na ruim 30 minuten voetbal op sportpark Voordorp. Enkele minuten later kregen de bezoekers uit Bunschoten Spakenburg de uitgelezen mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. Mitchell Zwart maakte een overtreding binnen de beruchte lijnen waardoor scheidsrechter Stegeman de bal op 11 meter legde. De strafschop van Mike v.d. Laar ging echter hoog over waardoor Hercules met een 2-0 voorsprong kon gaan rusten.

In de tweede helft zien we 3 wissels in het elftal van de bezoekers hetgeen niet tot het gewenste resultaat leidde. In de 47e minuut is het Tim Pieters die druk zet op Gino Bosz die vervolgens de bal simpel inlevert bij Steff van Rooijen die op zijn beurt doelman Prinsen door de benen klopt, Hercules op 3-0. Hercules ruikt bloed en wilt meer. Een voorzet van Tim Waterink op Tim Pieters kan ternauwernood worden verdedigd door Junior v.d. Velden. Enkele minuten zien we het eerste gevaar van IJsselmeervogels wanneer een kopbal van Monkou door Fons Mulder wordt gepakt, ook een schot van Bradley Martis wordt fraai gepakt door de ervaren Hercules doelman. In de eindfase van het duel lijkt Hercules fitter en frisser te zijn dan de bezoekers. Hercules drukt door en maakt in de 75e minuut via Tim Pieters de vierde van de avond. Enkele minuten later is het wederom Pieters die zijn tegenstander van Son te slim af is en Hercules zelfs naar een 5-0 voorsprong schiet. Het sportpark ontploft van vreugde maar de honger van Hercules is nog niet gestild. Het slotakkoord is voor Lars Vermeulen. Na een goede actie van Nathan Bijl en Luciandro Andeloe is het Lars Vermeulen die met een fraaie wreeftrap binnenschiet en hiermee de eindstand op 6-0 bepaald.

Hercules heeft als collectief gestreden, het publiek vermaakt, een topprestatie van het elftal van René van der Kooij. Komende zaterdagavond speelt Hercules de return aan de rode zijde van De Westmaat en verdedigd het een 6-0 voorsprong. Het duel begint aanstaande zaterdag om 18:00 uur.