Hercules wint verdiend van HSC 21 en wint de 3e periodetitel

Voetbal

Dit fantastische seizoen kan al niet op na het bekeravontuur en met het behalen van de 3e periodetitel heeft de Hercules ploeg ook nog een sportief promotie nacompetitie “toetje” voor de boeg. Door de overtuigende 3-0 winst op HSC’21 en geholpen met het puntverlies van DVS’33 tegen v.v. Staphorst (1-1) eindigde Hercules bovenaan in de 3e periode en speelt het komende woensdag thuis tegen het in de Tweede Divisie op nacompetitieplek, 16 van de ranglijst geëindigde Excelsior Maassluis.

Hercules begon het duel tegen HSC’21 voortvarend, zette de tegenstander goed onder druk en wist de nodige kansen te creëren. Goed verdedigen en prima keeperswerk van de HSC’21 ploeg voorkwam een vroege voorsprong. Uiteindelijk was het toch raak toen in de 37-ste minuut Shanon Carmelia het strafschopgebied binnenkwam en op de hakken werd gelopen, penalty. Die werd door Jordi Paulina onberispelijk binnengeschoten, 1-0. HSC’21 kreeg één keer een goede mogelijkheid welke door Stilanos Damkalis prima werd verwerkt. Met de 1-0 stand werd ook de rust bereikt.

Direct na rust was het in 48-ste minuut Max van Hees die uit een prima voorzet van Tim Pieters met een gerichte kopbal de 2-0 liet aantekenen. Het spelbeeld bleef nagenoeg hetzelfde ook al kreeg HSC’21 nog een goede mogelijkheid toen toekomstig Herculaan, Jules Stokkers de bal tegendraads inkopte maar Damkalis op zijn weg vond. De sportieve wedstrijd werd uiteindelijk kort voor tijd helemaal beslist toen Franslyn Nsingi onderuit werd gehaald en Oussama Lahri de gegeven strafschop binnenschoot. Eindstand 3-0.

Direct na afloop werd het duidelijk dat DVS’33 er niet in geslaagd was van v.v. Staphorst te winnen waardoor de 3e periode door Hercules was gewonnen. Hierdoor wordt zoals reeds genoemd komende woensdag de eerste van het tweeluik tegen Excelsior Maassluis op Sportpark Voordorp gespeeld, zaterdag 1 juni volgt dan de return in Maassluis.