Hercules wint van Berkum en plaatst zich voor de volgende kwalificatieronde in bekertoernooi

Voetbal

Hercules heeft zich geplaatst voor de volgende kwalificatieronde in het bekertoernooi. In een wedstrijd waarin Hercules veelal bovenliggend was verzuimde het eerder afstand te nemen. In blessuretijd wisten de bezoekers uit Zwolle nog te score te komen maar verder kwamen de bezoekers niet meer.

Hercules begint het duel op het fraaie natuurgrasveld uitstekend. Het zet druk op de tegenstander maar weet niet tot grote kansen te komen. Het eerste gevaar komt dan ook van de bezoekers. Een gekraakt schot wordt door Pepijn Vonk tot hoekschop verwerkt. Enkele minuten later zien we het eerste gevaar van Hercules wanneer een kopbal van Franslyn Nsingi net naast het doel gaat. De wedstrijd wordt na ruim een half uur spelen open gebroken door Hercules. Linksback Deveron Fonville breekt door aan de linkerkant en brengt Max van Hees in stelling. Van Hees schiet vervolgens raak in de korte hoek, Hercules op een verdiende voorsprong. In de eindfase van de eerste helft blijft Hercules druk houden op Berkum. Het levert Hercules nog een grote kans op maar de inzet van Oussama Lahri is uiteindelijk een makkelijke prooi voor de doelman.

Na rust zien we een goed startend Hercules dat de marge direct verdubbeld. Franslyn Nsingi scoort na een goede actie van Oussama Lahri en lijkt Hercules al vroegtijdig in veilige haven te schieten. Na de tweede goal wil Hercules meer en krijgt het ook kansen. Helaas voor Hercules staat tweemaal de paal en een aantal goede reddingen van de Berkum doelman een derde goal in de weg.

In de eindfase gaat Berkum alles of niks spelen. Dit leidt uiteindelijk nog in een treffer in blessuretijd. Een dekkingsfout achterin geeft Pepijn Vonk het nakijken. Verder laat Hercules het uiteindelijk niet komen en wint zo verdiend van Berkum.

Hercules zit dus in de koker voor de volgende bekerronde, de loting vindt maandagavond 14 aug a.s. plaats in Zeist. Komende zondag begint voor Hercules de competitie. Aan de Laan van Maarschalkerweerd wacht stadsgenoot Kampong. Het duel begint om 14:30 uur.