Hercules verliest op bezoek bij HSC 21 en kan vizier nu volledig richten op bekerduel met Ajax

Voetbal

Hercules trapte af in de wedstrijd tegen HSC´21 en gaf de thuisclub direct een kans om de score te openen. Het gevolg was 6 corners in de eerste 5 minuten en een 1-0 achterstand. Hercules werd in die eerste helft met name op het middenveld afgetroefd door een fel en goed spelend HSC’21. Sporadisch kwam Hercules in de eerste helft dan ook voor de goal van de thuisclub en liet het slechts een enkele kansrijke aanval noteren. Rust 1-0.

De tweede helft een veel beter van start gaand Hercules dat direct na rust pech had dat Tim Pieters de lat raakte en de rebound van Oussama Lahri door de HSC´21 keeper maar net uit de goal geranseld werd. Hercules rolde de eerste twintig minuten de ene na de andere aanval op het HSC´21 doel af maar was slordig in de eindfase. Waarom dat nu wel kon en men zo niet van start ging blijft gissen. Toch werd halverwege de tweede helft de score vergroot nadat HSC´21 een terechte door keeper, Stilanos Damkalis veroorzaakte penalty kreeg. Aanvaller, Roep nam de penalty secuur ook al zat Damkalis er dicht bij, 2-0. Hercules zette verder aan en dat leverde rond de 77-ste minuut een goal op van Deveron Fonville die een prima voorzet van Lars Vermeulen goed afrondde, 2-1.

Verder kwam Hercules niet en sluit het de eerste competitiehelft toch wat teleurstellend af met 24 punten uit 17 wedstrijden en een 10e plaats op de ranglijst. Voordeel is wel dat het weet wat het na de winterstop beter moet doen. De kwaliteit is er en de ervaring van deze eerste seizoenshelft wordt meegenomen. Nu eerst nog een unieke TOTO KNVB Bekerwedstrijd tegen Ajax in Stadion Galgenwaard, een mooie afsluiting van in zijn geheel een sportief goed verlopen kalenderjaar 2023.

Donderdag 21 december om 18.45 uur treedt de formatie van trainer, René van de Kooij dus aan tegen Ajax. Een prachtig affiche én hoogtepunt voor de gehele club. Laten we als Hercules er een mooi eindejaarevenement van maken !