Hercules treft aanstaande zondag koploper ADO 20 op sportpark Voordorp

Voetbal

Hercules en ADO’20 treffen elkaar dit seizoen voor de derde keer nu de inhaalwedstrijd vorige maand als gevolg van een zware enkel blessure bij ADO’20 speler, Sem Kroon na 13 minuten logischerwijs werd gestaakt. De ongelukkige speler is inmiddels succesvol geopereerd en de herstel vooruitzichten zijn voor de ADO’20 speler zoals op hun website valt te lezen gelukkig gunstig.

De wedstrijd wordt zondagmiddag in de 13e minuut hervat met een 1-0 voorsprong voor Hercules dat een terecht gegeven penalty door Tim Waterink benut zag worden. Het betreft een wedstrijd uit de tweede periode welke inmiddels door VVSB is gewonnen. De wedstrijd punten zijn derhalve louter van belang voor de eindstand op de ranglijst. Een ranglijst die nu nog steeds door ADO’20 wordt aangevoerd maar dat de concurrentie toch steeds dichterbij ziet komen. De ploeg uit Heemskerk staat weliswaar nog met een redelijke punten voorsprong op kop echter met nog 10 wedstrijden te gaan ligt er nog een lange weg naar een eventueel kampioenschap. Zeker nu de ploegen in de onderste regionen zich nadrukkelijker gaan roeren. ADO’20 ondervond dat afgelopen zondag al toen het thuis tegen v.v. Gemert op een bloedeloze 0-0 bleef steken.

Voor Hercules geldt dat het de punten goed kan gebruiken in de jacht op de derde plaats in de eindstand welke recht geeft op promotie nacompetitiewedstrijden. Hercules trainer, René van der Kooij heeft de beschikking over een fitte én nagenoeg complete selectie. De wedstrijd begint zondagmiddag om 14.00 uur op Sportpark Voordorp en kent een aantal KNVB uitspeelregels m.b.t. onder meer de op te stellen spelers, wissels en speeltijd van 77 minuten. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Mitchel Krop. Hij wordt geassisteerd door Samir Aboujid en Mark Groeneweg.