Hercules toont veerkracht en knokt zich naar een punt in Veenendaal

Voetbal

Hercules heeft zaterdagmiddag in Veenendaal met 2-2 gelijkgespeeld tegen DOVO. Hercules speelde de eerste helft in een te laag tempo en zocht te weinig de aanval. DOVO moest het hebben van de dode spelmomenten. Enkele corners en wat vrije trappen waren de gevaarlijkste momenten. Uiteindelijk was het Hercules zelf dat de 1-0 voorsprong inleidde. Een terecht gegeven vrije trap werd volkomen verkeerd door de Hercules defensie beoordeeld en DOVO speler, Guido van Dijk kon vrij de voorsprong inkoppen. Ondanks het matige spel van Hercules was het voetballend de bovenliggende partij en had het in de eerste helft de beste kansen om te scoren . Zo werden een tweetal goede schoten van Shanon Carmelia ter nauwer nood tot corner verwerkt, kopte Franslyn Nsingi op de paal en werd de inzet van Max van Hees van de lijn gehaald. Rust 1-0.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld, een passieloos de bal rondspelend Hercules tegen een louter de lange bal hanterend DOVO. Na 60 minuten greep trainer René van der Kooij in door 3 nieuwe spelers te brengen. Kort daarvoor was DOVO op 2-0 gekomen door aanvaller Dompig die vanaf links vrije doorgang over het middenveld geboden werd en met een harde schuiver in de verre hoek Hercules doelman, Stilanos Damkalis het nakijken gaf. De inbreng bij Hercules van Tim Pieters, Lars Vermeulen en Max Fichtinger wierp na een klein kwartier z’n vruchten af toen Lars Vermeulen de 2-1 aansluitingstreffer maakte. Kort daarop was het Franslyn Nsingi die van dichtbij de 2-2 scoorde.

Hercules was terug in de wedstrijd en zette een tandje bij en ging op jacht naar de winnende treffer. Dat leverde goede mogelijkheden op voor Max Fichtinger en Franslyn Nsingi echter troffen hun inzetten net geen doel. Ook DOVO counterde voor de winst echter de Hercules defensie, die met 3 man achterop was gaan spelen, werd nog met enkele hachelijke momenten geconfronteerd maar gaf niets meer weg. In de 90-ste minuut werd DOVO topscorer, Guido van Dijk nog met direct rood van het veld gestuurd na een vervelende gefrustreerde overtreding van achteren ingezet op Lars Vermeulen. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en eindigde het matige maar in de slotfase spannende duel in een 2-2 eindstand.

Teveel Hercules spelers haalden niet hun gebruikelijke niveau, dat kan natuurlijk een keer gebeuren maar de ploeg toonde wel veerkracht door na een 2-0 achterstand een gelijkspel uit het vuur te slepen. Hercules neemt nu met 17 punten de derde plaats op de ranglijst in en heeft slechts 3 punten minder dan de op een gedeelde eerste plaats staande teams van IJsselmeervogels en Harkemase Boys.

Volgende week een vrij weekend en zondag 29 oktober de thuiswedstrijd tegen het bekende rkvv DEM. De Beverwijkse ploeg doet het prima en heeft slechts 3 punten minder dan Hercules. Nog 3 belangrijke wedstrijden te gaan alvorens de eerste periodetitel vergeven gaat worden in deze zware spannende competitie waar iedereen van elkaar kan winnen.