Hercules terechte winnaar in derby tegen Kampong

Voetbal

Op een gloeiend heet kunstgrasveld aan de Laan van Maarschalkerweerd heeft Hercules de Utrechtse derby tegen Kampong met 0-1 gewonnen. In een meer spannende dan hoogstaande wedstrijd startte Hercules matig en waren de eerste 10 minuten voor de thuisclub dat enthousiast spel liet zien zonder echt gevaarlijk te worden. Gaandeweg de eerste helft nam Hercules het initiatief over en zette de nodige aanvallen richting het vijandelijke Kampong doel op. Dat leverde een goede kans op voor Tim Pieters die met een lob Kampong doelman, Job Peeters probeerde te verschalken echter de vingertoppen van de doelman zorgde ervoor dat de bal net naast het doel vloog. Na enkele mogelijkheden vanuit diverse corners viel vlak voor rust de grootste kans voor Hercules te noteren. De opgekomen – uitstekend spelende – Deveron Fonville zette de bal voor, Tim Pieters liet de bal slim lopen waardoor Franslyn Nsingi de openingstreffer op zijn schoen had echter de spits zag zijn inzet gepareerd door keeper Peeters. Rust, 0-0.

In de tweede helft een nog dominanter Hercules dat weer de nodige kansen kreeg om de wedstrijd open te breken. Halverwege de tweede helft brachten beide trainers “vers bloed” binnen de lijnen. Zo kwamen Max van Hees en Lars Vermeulen voor Hercules in het veld en kort daarna Jordi Paulina en ging de Hercules formatie met 3 verdedigers spelen. Het was de zeer goed ingevallen Paulina die in de 73-ste minuut iets buiten de 16 meter lijn ten val werd gebracht waardoor Hercules op een mooie plek een vrije trap mocht nemen. Hercules specialist, Oussama Lahri ging achter de bal staan en daar waar hij in de eerste helft in een nagenoeg vergelijkbare positie nog over schoot plaatste hij de bal nu met een enorme precisie in de bovenhoek , onhoudbaar voor keeper Peeters, 0-1.

Kampong probeerde in de laatste fase nog de gelijkmaker te forceren maar een enkele corner en kopbal die over het doel van keeper, Stilanos Damkalis vloog leverde dat niet op. Hercules wist de winst in deze spannende derby over de streep te trekken en kon de eerste 3 punten in de competitie bijschrijven.

Volgende week zondag komt promovendus v.v. Hoogeveen naar Sportpark Voordorp. Die wedstrijd begint om 14. 00 uur.