Hercules op voorsprong in tweeluik tegen GVVV

Voetbal

Onder tropische temperaturen maar op een voortreffelijke natuurgrasmat werd zaterdagavond onder toeziend oog van ca. 1500 toeschouwers de eerste wedstrijd van de halve finale tussen Hercules en G.V.V.V. afgewerkt. G.V.V.V. pakte direct het initiatief , zette druk op de Hercules defensie en speelde een prima eerste helft. Dit leidde tot nogal wat corners waaruit één goede kop kans te noteren viel. Hercules had vandaag een mindere dag, het wist de bal niet goed in de ploeg te houden en speelde te onrustig. Toch had het via Tim Waterink de eerste goede kans van de wedstrijd te pakken echter zijn schot werd goed met de voet door G.V.V.V. keeper, Jan van Willige gestopt. G.V.V.V. bleef de bovenliggende partij maar kwam toch niet verder dan een uitstekende vrije trap die via de voortreffelijk keepende Hercules goalie, Fons Mulder de lat raakte. De beste kans was er voor Hercules, Max Fichtinger die na aangeven van Tim Pieters alleen voor doelman, van Willige kwam maar zijn schot over het doel lepelde en de beste kans was er voor G.V.V.V. -er , Jonathan Berrio, die kort voor rust vrij voor de goal te onrustig was en de kans verprutste.

Afdronk van de eerste helft: G.V.V.V. bovenliggend maar niet scherp voor de goal, Hercules te matig aan de bal, defensief zeer stug en de onderlinge kansen verhouding 2-3 voor G.V.V.V., echter ruststand 0-0.

De tweede helft een veldoverwicht voor G.V.V.V. dat minder energiek speelde en nu slechts enkele mogelijkheden op een goal wist te creëren. Hercules speelde iets beter maar kwam niet tot kansen in de tweede helft. De kwaliteit van de wedstrijd werd ook minder, logische gelet op de hoge intensiteit onder tropische temperaturen. Toch zou er een winnaar van het duel komen. De voetbalwet deed weer van zich spreken want daar waar G.V.V.V. de betere ploeg was maar vergat te scoren, was het in de 89-ste minuut Hercules middenvelder, Oussama Lahri die op aangeven van Tim Pieters met een voortreffelijke volley de bal achter doelman, Jan Willige knalde, 1-0.

Kort daarna floot de goed leidende scheidsrechter, Luca Cantineau voor de laatste keer en Hercules had de zgn. “Italiaanse” zege binnen, niet verdiend maar wel lekker. Nu wacht de return volgende week zaterdagavond in Veenendaal. Een nieuwe, andere wedstrijd op een kunstgras ondergrond en andere omstandigheden. Ook dat zal ongetwijfeld weer een intensieve wedstrijd worden waarbij voor G.V.V.V. geldt dat zij met de nu opgelopen 1-0 nederlaag de druk verder hebben zien toenemen.

Hercules doet het tot nu toe in de nacompetitie voortreffelijk met 3 gespeelde wedstrijden waarin het 12 x keer scoorde en het geen enkele tegengoal hoefde te incasseren. De ploeg van trainer, René van der Kooij weet nu ook wat het zaterdag kan verwachten en zal goed voorbereid en vol vertrouwen de wedstrijd ingaan.

De wedstrijd zaterdagavond aan de “blauwe” zijde van Sportpark Panhuis begint om 18.00 uur.