Hercules neemt punt mee uit Staphorst

Voetbal

Hercules heeft onder erbarmelijke weersomstandigheden met 1-1 gelijkgespeeld tegen v.v. Staphorst. De wedstrijd was nog geen 8 minuten aan de gang toen de assistent scheidsrechter vanwege een blessure moest afhaken. Na een oproep werd een vervangster gevonden die het voortreffelijk deed. De wedstrijd lag hierdoor ca. 20 minuten stil en toen deze weer werd hervat was het kort daarna v.v. Staphorst dat een vrije trap iets buiten het 16 meter gebied mocht nemen. De lage schuiver kon door keeper, Stilanos Damkalis niet goed gepareerd worden en de rebound werd feilloos binnengeschoten, 1-0. Hercules stelde daar in de eerste helft aanvallend niet veel tegenover, het kwam niet verder dan een handvol corners welke niet to scoringskansen leidde.

In de tweede helft kwam Hercules wat beter voor de dag en probeerde het de gelijkmaker te scoren. Uiteindelijk viel deze te noteren rond de 80- ste minuut. Een goede combinatie over links werd door Oussama Lahri afgerond, 1-1. Hercules kreeg in die tweede helft slechts 4 kansen , naast de goal van Lahri viel een hard schot van dezelfde Lahri te noteren dat beter lot had verdiend maar de inzet kwam op de paal terecht. Verder waren er mogelijkheden voor Nathan Bijl en Franslyn Nsingi echter die konden door de v.v. Staphorst keeper eenvoudig gepakt worden. De thuisclub kreeg in de slotfase nog een dot van een kans om de winnende goal te maken maar de inzet ging net naast het Hercules doel. Eindstand 1-1.

Volgende week zondag speelt Hercules om 14.00 uur thuis op Sportpark Voordorp tegen VVSB.