Hercules met tien man langs FC Rijnvogels

Voetbal

Hercules heeft tegen FC Rijnvogels een verdiende 2-1 zege behaald. Dat dit gebeurde grotendeels met tien spelers is een compliment waard. FC Rijnvogels startte prima en gaf hoog druk op de Hercules defensie die echter geen krimp gaf. Deze speelwijze leverde de Katwijkers dan ook geen enkele kans op . Hercules nam het initiatief na ca. twintig minuten over en het was Jordi Paulina die het betere spel vertaalde met de openingsgoal, een lage schuiver in de verre hoek voor de kansloze doelman, Pim van der Plas, betkende de 1-0 voorsprong. Hercules kreeg via onder meer Tim Pieters en Lars Vermeulen nog enkele goede kansen echter hun inzet trof geen doel. Rust 1-0.

De tweede helft begon Hercules in een hoger tempo voortvarend en het was in 52-ste minuut Lars Vermeulen die doeltreffend kon afronden, 2-0 , geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Tot kort daarna Tim Pieters schandalig onderuit gehaald werd en reageerde zich met een duw naar de tegenstander af, een menselijke reactie maar zowel de FC Rijnvogels speler als Tim Pieters kregen de gele kaart getoond. Tim Pieters gaf daar commentaar op en hij kon met de tweede gele kaart en dus rood het veld verlaten. Hercules moest verder met tien spelers en wist FC Rijnvogels, dat wel aanzette maar op enkele mogelijkheden na niet echt gevaarlijk werd, te beteugelen. Eerst in de slotminuut wist het via de lat en paal een goal te scoren, 2-1. Direct daarna floot de arbiter van dienst voor het einde van de wedstrijd en Hercules had de terechte zege te pakken.

Komende zaterdag staat het inhaal thuis duel tegen Harkemase Boys op het programma. De wedstrijd zaterdagmiddag op Sportpark Voordorp begint om 15.30 uur.