Hercules komt zwakke eerste helft niet meer te boven en verliest onnodig in Harkema

Voetbal

Hercules heeft de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys met 3-2 verloren. De nederlaag is volkomen te wijten aan het zeer matige optreden van de ploeg in de eerste helft. Hercules had weliswaar in de beginfase het betere van het spel maar moest gaandeweg de eerste helft het initiatief aan de thuisclub laten. Hercules kon geen enkele keer onder de druk uit voetballen, taken werden niet of onvoldoende uitgevoerd en dat de 1-0 voorsprong zou vallen liet zich makkelijk voorspellen. Ongelukkigerwijs werd die treffer door Harkemase Boys aanvaller, Joris Adams ook nog eens in buitenspel positie gescoord. Voorts was het kort voor rust toen Hercules een spelhervatting weer achteruit in plaats van vooruit speelde en een te korte terugspeelbal de 2-0 voorsprong door wederom Joris Adams opleverde. Rust 2-0.

Na rust een veel beter Hercules dat de thuisclub de duimschroeven aandraaide. Er werd meer bewogen, duels werden gewonnen en in de 62-ste minuut was het de ingevallen Franslyn Nsingi die de aansluitingstreffer binnenkopte na een goede voorzet van Tim Pieters, 2-1. Hercules pakte door en kreeg via Oussama Lahri een dot van een kans om de score gelijk te trekken echter hij schoot net naast. Hercules rolde nu de ene na de andere aanval af op het doel van de thuisclub en bij één van die aanvallen werd Franslyn Nsingi, vlak voor de ogen van de assistent scheidsrechter, met de Harkemase verdediger op z’n rug naar de grond getrokken echter geen enkele arbitrale reactie, onbegrijpelijk. Helemaal zuur was het dat uit de hieruit voortvloeiende counter de bij Harkemase Boys ingevallen, Jhurrey Margaritha de 3-1 kon maken. Toch bleef Hercules de laatste minuten werken voor een hernieuwde aansluitingstreffer en beter resultaat welke in de 90-ste minuut door Max van Hees tot stand kwam, 3-2. Verder was het te danken aan de voortreffelijk spelende Valentijn Beck dat de counters van de thuisclub in de kiem gesmoord werden. In de blessuretijd viel dan de derde arbitrale blunder van de middag te noteren toen Franslyn Nsingi een te fel duel niet met een gele kaart maar veel te zwaar met rechtstreeks rood bestraft zag worden.

De afdronk van het resultaat van het duel blijft dat Hercules de nederlaag door het zeer matige optreden in de eerste helft helemaal zelf over zich heeft afgeroepen. Een nuttig leermoment want zo spelen gaat natuurlijk niet op dit niveau.

Volgende week komt DVS’33 op bezoek op Sportpark Voordorp, die wedstrijd begint zaterdagmiddag om 15.30 uur.

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd op: Harkemase Boys TV/YouTube.