Hercules in tweede helft langs SV Urk

Voetbal

De Urker formatie startte de wedstrijd zaterdagmiddag tegen Hercules voortvarend. In een hoog tempo en goed voetballend werd druk op de Hercules defensie gezet. Dit leverde enkele schoten en voorzetten richting Hercules doel op echter het was Hercules dat in de 8ste minuut op voorsprong kwam. Na een voortreffelijk schot van Oussama Lahri, dat Urk keeper, Richard Strijker niet goed kon verwerken en daarmee Franslyn Nsingi in staat stelde de 1-0 te maken. Lang stond die voorsprong niet op het scorebord. In de 13e minuut was het Urk speler, Lucas Nagel die via een geplaatste kopbal uit een corner de 1-1 liet noteren.

Na ongeveer 25 minuten zakte het hoge tempo van s.v. Urk terug en ontspon zich een gelijkwaardig en mannelijk voetbal duel. Urk en Hercules kregen voor rust allebei nog enkele mogelijkheden om te scoren waarbij de beste kans voor de bezoekers was. Een afvallende bal uit een corner werd met een strakke volley op de bovenkant van de lat geschoten, rust 1-1 .

In die rust heeft Hercules trainer, René van der Kooij de tactische zaken verder aangescherpt en was het Hercules dat na de spelhervatting direct het initiatief nam. Dit leidde tot diverse aanvallen waarbij één van die aanvallen Franslyn Nsingi bereikte, de dit keer met een basisplaats beloonde Nsingi gaf een strakke lage voorzet die subtiel door de attente Max van Hees werd binnengetikt, 2-1. Nog geen twee minuten na de hernieuwde voorsprong was het Jordi Paulina die profiteerde van matig verdedigen van het centrale Urker verdedigingsduo, hen op snelheid klopte en de 3-1 binnenschoot.

De ploeg van s.v. Urk trainer, Peter Wesselink was door de snelle Hercules treffers na rust van slag. Hercules plooide zich compact op het middenveld waar de uitblinkers Nathan Bijl en Christiaan van Hussen heersten en liet de bal aan s.v. Urk dat daar bijzonder weinig mee deed. Slechts een enkele mogelijkheid leverde hun aanvalsspel op maar die werden door de Hercules defensie met een solide Stilanos Damkalis in het doel gepareerd. Hercules kreeg ruimte en had nog kansen om de score op te voeren. Dat lukte uiteindelijk in de slotminuten van de wedstrijd toen Franslyn Nsingi over rechts door brak en de 4-1 scoorde. Kort daarop scoorde Nsingi nogmaals met een strakke kopbal de 5-1 na een voortreffelijke assist van Tim Pieters en liet daarmee zijn derde doelpunt van de middag noteren.

Hercules komt door de dik verdiende zege tegen de tot nu beste tegenstander op 16 punten uit 8 wedstrijden en staat nu op de derde plaats op de ranglijst . Komende zaterdag wacht een regionale wedstrijd als in Veenendaal wordt aangetreden tegen DOVO.