Hercules in slotfase naast Eemdijk in onderhoudend voetbalgevecht

Voetbal

Hercules ging voortvarend van start in het duel met v.v. Eemdijk dat naar Utrecht was gekomen om de aanvallen van Hercules louter te verdedigen. Zelf voetballen met de intentie een wedstrijd te willen winnen zat er niet in voor de Groen Witte formatie die met 10 man achter de bal speelde. Een strijdwijze die natuurlijk niet verboden is en vanuit hun standpunt begrijpelijk na een reeks van nederlagen. Hercules had in de eerste 20 minuten zeker twee goals moeten maken echter met kunst en vliegwerk wist Eemdijk dit te voorkomen. Vervolgens kreeg het in de 23-ste minuut uit een ingooi, die ongelukkig op de arm van een Hercules speler kwam, een makkelijk gegeven penalty. Eemdijk spits, Bouw pakte dit presentje daadkrachtig uit en de 0-1 was een feit. Echter , vanaf de aftrap was het Max Fichtinger die de stand gelijk kon trekken door na een vlot lopende aanval goed af te ronden, 1-1.

Hercules bleef druk houden op de Eemdijk defensie en rolde de ene aanval na de andere af maar was slordig en ook ongelukkig in de afronding. Dan krijg je een wedstrijd waar het geluk meer aan de tegenstander hangt want bij de tweede keer dat Eemdijk voor de goal komt is het raak via de punt van de schoen van aanvaller, Sven Deen, 1-2 ruststand.

Na rust een zelfde spelbeeld met een steeds aanvallender Hercules wat in de 61-ste minuut weer tegen een ongelukkige goal aan loopt als een schot van Eemdijk middenvelder, Jesper van Dalen via een Hercules speler en een polletje het doel in caramboleert, 1-3. Hercules gaat nu echt opportunistisch spelen en brengt de twee extra aanvallers , Franslyn Nsingi en Storm Streng in. Eemdijk probeert alles te raken wat er te raken valt en wordt daarbij geholpen door de scheidrechter die zelfs opzichtig natrappen van Jordie Huijgen t.o.v. Tim Pieters niet bestraft.

Uiteindelijk levert die alles op de aanval gerichte aanpak in de 82-ste minuut een goal op van Jordi Paulina , 2-3 en biedt de achterin door Hercules weggegeven ruimte voor Eemdijk nog de nodige kansen. Zo pareert Hercules keeper, Pepijn Vonk nog een lage schuiver en wordt hij een keer door de lat geholpen. Uiteindelijk is het in de 84-ste minuut Franslyn Nsingi die een prima corner van Lars Vermeulen weet binnen te koppen en daarmee de 3-3 op het scorebord zet. Hercules heeft in blessuretijd nog een goede kans echter de kopbal van Mitchell Zwart verdwijnt net aan de verkeerde kant van de paal, eindstand 3-3.

Volgende week gaat Hercules op bezoek bij IJsselmeervogels. Die wedstrijd begint zaterdagmiddag om 15.00 uur aan de rooie zijde van Sportpark “ De Westmaat”.