Hercules knokt zich in extra tijd langs Staphorst

Voetbal

Hercules heeft zich definitief veilig gespeeld door de zege op v.v. Staphorst. Gemakkelijk kwam de overwinning niet tot stand. Hercules dat Tim Pieters nu weer moest missen omdat de KNVB de speler toch geschorst laat tijdens de behandeling door de Commissie van Beroep en dat terwijl als het bij de Tuchtcommissie ligt je wel speelgerechtigd bent. Een KNVB regel die geen enkele logica kent en aan niemand uit te leggen valt. Daarnaast miste het de geblesseerde Mitchell Zwart nog en moest in de warming up Jordi Paulina afhaken met liesklachten. De nu ingebrachte voorhoede bakte er tegen het stug tegen degradatie nacompetitie vechtende v.v. Staphorst niet veel van. Een enkele slappe doelpoging en wat corners waren de meest aanvallende pogingen in de eerste helft. Ook v.v. Staphorst kon aanvallend geen potten breken. Rust 0-0.

De tweede helft was nog geen minuut oud of een voorzet van één van de Staphorst aanvallers raakte de arm van Hercules verdediger, Valentijn Beck binnen het strafschopgebied. De scheidsrechter floot voor een penalty welke indien er een VAR registratie had plaatsgevonden de beslissing herroepen zou worden, immers de arm hing langs het lichaam. Echter, geen VAR dus een penalty die Staphorst speler, Sander de Grote onberispelijk binnenschoot, 0-1.

Hercules dat in de rust Storm Streng en Oussama Lahri had gewisseld voor Amin Moumouh en Onder 21 speler, Tygo Vos moest op jacht naar de gelijkmaker. Hercules drukte v.v. Staphorst naar achteren en kreeg nu wel de nodige kansen. In de 62-ste minuut was het raak toen een vrije trap vanaf de zijkant door Max van Hees – als voorzet bedoeld – door alles en iedereen gemist werd en zo de goal invloog, 1-1. Hercules bleef aandringen en bij één van de spaarzame Staphorst counters moest keeper, Pepijn Vonk aan de bak. Hij werkte de laag en hard ingeschoten bal voortreffelijk uit het doel. Toch kwam v.v. Staphorst op voorsprong toen rond de 80-ste minuut een vrije trap uitstekend werd binnengekopt, 1-2.

Hercules toonde veerkracht, bracht Max Fichtinger binnen de lijnen, en zag in de 83-ste minuut invaller Franslyn Nsingi de 2-2 binnenkoppen. Hercules bleef jagen op de winnende goal en werd daarvoor diep in blessuretijd beloond toen debutant, Tygo Vos zijn hard ingeschoten bal van richting zag veranderen door een v.v. Staphorst verdediger waardoor keeper, Daan Zwinselman volstrekt kansloos de 3e en dus winnende goal van Hercules moest incasseren. Eindstand 3-2.

Volgende week geen voetbal vanwege Koningsdag en daarna gaat Hercules op bezoek bij VVSB. Hopelijk is de personele bezetting dan weer op orde en kan er verder gewerkt worden om de 3e periodetitel in de wacht te slepen. Kortom, een competitie die spannend blijft tot het eind!