Hercules en IJsselmeervogels delen de punten in spannende regioderby

Voetbal

In een wedstrijd waarin beide ploegen voor de winst speelden hebben Hercules en IJsselmeervogels met 0-0 gelijkgespeeld. In de beginfase van de eerste helft hadden de Vogels enkele goede kansen om de score te openen echter puik verdedigend én alert keeperswerk van de Hercules defensie voorkwam een achterstand. Na ongeveer 20 minuten spelen kreeg Hercules meer grip op de wedstrijd en had het ook enkele kansen om te scoren. Hercules was de gehele wedstrijd voetballend de betere partij daar waar – kenmerkend voor het zaterdagvoetbal – IJsselmeervogels veelal de lange bal hanteerde. Rust 0-0.

In de tweede helft was Hercules licht bovenliggend en kreeg het de nodige kansen echter de Vogels verdedigden kordaat en keeper, Jaimy Schaap wist zijn doel schoon te houden. Ook IJsselmeervogels kreeg wat mogelijkheden de score te openen maar keeper, Stilanos Damkalis was iedere situatie de baas. Beide ploegen gingen zoals gezegd voor de winst maar waren niet effectief genoeg voor de goal. Uiteindelijk kon iedereen leven met het gelijke spel in een wedstrijd tussen twee goede ploegen. Compliment aan scheidsrechter, Nick Tunnissen die het duel prima aanvoelde en de kaarten op zak hield en lekker liet voetballen.

Komende zaterdag treft Hercules wederom een “Vogels” team als het in Katwijk op bezoek gaat bij FC Rijnvogels.