Hercules doet zichzelf tekort in uitduel tegen Eemdijk

Voetbal

Hercules heeft zaterdagmiddag een onverdiende nederlaag geleden tegen v.v. Eemdijk. In de slotminuut wist de Spakenburgse formatie uit een volkomen onterecht gegeven vrije trap de 1-0 op het scorebord te zetten. Hercules begon de wedstrijd op het oude harde kunstgrasveld voortvarend en had met name over de linkerflank diverse goede aanvallen echter tot grote uitgespeelde kansen kwam het niet. De thuisploeg stelde daar weinig tegenover, het hanteerde de lange bal richting Jordi Hilterman die de bal vervolgens zou moeten verlengen richting spits, Yannick Bouw echter dat lukte zelden. De eerste helft leverde dus weinig kansen voor beide ploegen op.

De tweede helft zette Hercules de thuisclub volledig vast en rolde het de ene na de andere aanval af op doelman, Beukers. Dit leverde de nodige kansen en mogelijkheden op welke de Eemdijk verdediging met kunst en vliegwerk wist te pareren. Pech had Hercules ook toen de ingevallen Lars Vermeulen zijn inzet en een zeker lijkend doelpunt onbedoeld door mede speler Mitchell Zwart geblokt zag worden. Even later was ook de waarneming van de arbitrage niet optimaal toen uit een scrimmage Eemdijk keeper, Beukers de bal in tweede instantie duidelijk achter de doellijn weghaalde. De voorsprong zou verdiend zijn geweest echter er werd geen doelpunt gegeven. Tsja, en als je dan zo’n wedstrijd speelt dat het allemaal wat tegenzit en je niet kunt winnen is het zaak een punt over de streep te trekken. Dat lukte dus niet en in de slotminuut leed Hercules alsnog een onverdiende nederlaag.

Niet te lang in blijven hangen in dit resultaat is het advies want andersom zal het ook wel eens een keer voorkomen. Komende woensdag wacht in Assen in het kader van de TOTO KNVB Beker tweede divisionist ACV gevolgd zaterdag thuis voor de competitie tegen v.v. IJsselmeervogels. Heerlijke, maar pittige wedstrijden om de nu geleden nederlaag weg te spoelen.