Hercules boekt verdiende overwinning op bezoek bij FC Rijnvogels

Voetbal

Hercules heeft zaterdagmiddag een terechte overwinning geboekt op het Katwijkse FC Rijnvogels. De ploeg van trainer, René van der Kooij controleerde de wedstrijd vanaf de eerste minuut. Hercules opende de score in de 10 e minuut na een goede passeer actie van Jordi Paulina werd via Chris van Hussen de vrijstaande Max van Hees bereikt die met een bekeken schot in de verre hoek FC Rijnvogels keeper, Van der Plas passeerde, 0-1. De thuisclub kon tegen het Hercules overwicht aanvallend weinig klaarspelen. In de eerste helft had het enkele corners en één kopbal mogelijkheid echter gevaarlijk voor het doel van keeper, Stilanos Damkalis werd helemaal niet. Hercules verzuimde eigenlijk om in de eerst helft al verder de score op te voeren door het aantal kansen niet om te zetten in een goal. Rust 0-1.

De tweede helft ging de thuisclub wat voortvarende van start en kreeg het enkele mogelijkheden op de gelijkmaker. Dit offensiefje duurde kort en toen het erop leek dat het FC Rijnvogels “kwartiertje” gespeeld was scoorde aanvaller, Tom Bijen uit de eerste goede aanval van de middag alsnog de 1-1. Hercules was wakker geschud en gooide er een schepje bovenop dat twee minuten na die gelijkmaker alweer leidde tot de 1-2 voorsprong. Een prachtige dieptepass van de weer voortreffelijk spelende Valentijn Beck bezorgde Max van Hees een vrije doortocht richting het FC Rijnvogels doel. De laatste verdediger kon de doorgebroken Max van Hees alleen nog onreglementair in het strafschopgebied stoppen waarna de terecht gegeven penalty door Max van Hees zelf onberispelijk werd binnen geschoten. Voor FC Rijnvogels een domper en toen in de 75 -ste minuut Oussama Lahri een prima aanval voortreffelijk afrondde en de 1-3 liet noteren was de wedstrijd gespeeld.

Een verdiende overwinning voor Hercules dat een uitstekende wedstrijd speelde met een uitblinkende aanvoerder, Nathan Bijl aan het roer. De ploeg stijgt door de zege naar de vierde plaats op de ranglijst en heeft nu 13 punten uit 7 wedstrijden. Volgende week treft het thuis op Sportpark Voordorp het goed presterende s.v. Urk dat met 14 punten op plek 3 staat. Een interessante wedstrijd.