Hercules boekt eclatante zege op Sparta Nijkerk

Voetbal

Hercules speelde zaterdagmiddag een voortreffelijke wedstrijd tegen Sparta Nijkerk en boekte een meer dan terecht zege, 2-5. Het eerste halfuur had Sparta Nijkerk weliswaar wat meer balbezit maar dat vond de Hercules formatie prima. De defensie stond goed en gaf met de voor de geblesseerde Mitchell Zwart opgestelde Bjorn van Gorkom geen krimp. Sterker, de van achteruit gevoetbalde aanvallen brachten de Spartaanse ploeg in verlegenheid want in de 15 e en 27 e minuut was het Tim Pieters die succesvol afrondde en de 0-2 op het scorebord liet zetten. Enig concentratie verlies leverde in de 38-ste minuut uit een scrimmage een tegengoal op toen Jerry Geurtsen van dichtbij de 1-2 binnenschoot. Een goal eigenlijk door Hercules zelf voorbereid. Rust 1-2.

Direct na rust probeerde Sparta de bakens te verzetten maar kwam – zoals eigenlijk de hele wedstrijd – tot geen enkele mogelijkheid of kans. Een voortreffelijke voor actie in de 52-ste minuut van Max van Hees zorgde ervoor dat Jordi Paulina in stelling werd gebracht. Alleen voor keeper Sem van Steenis was het voor Paulina een koud kunstje de 1-3 te scoren. Voetballend declasseerde Hercules Sparta Nijkerk dat veel ruimte op het middenveld liet waardoor de technisch vaardige Herculanen makkelijk onder de halfbakken ingezette Spartaanse druk konden uit spelen en dit leidde ook tot 1-4 die wederom op conto van Tim Pieters kwam. Een tegengoal van Mark v/d Weijden in de 80-ste minuut toen Hercules even gas terug nam mocht de pret niet drukken want 3 minuten later lag de 4e van Tim Pieters en voor Hercules de 5e goal in het netje. Een merkwaardig doelpunt dat na niet ingrijpen van de Sparta defensie pardoes vanaf de heup van Pieters in de goal belande.

Kortom, Hercules boekt na een voortreffelijk gespeelde wedstrijd een ruime en terecht zege op Sparta Nijkerk dat nu wel nagenoeg uitgespeeld is in deze competitie. Hercules daarentegen staat fier op kop van de 3e periodestand en doet dus nog volop mee voor dit promotie toetje. Dat zal zeker nog geen sinecure zijn met het voor de boeg liggende programma. Zaterdag komt het stugge en in degradatie nacompetitie gevaar verkerende v.v. Staphorst naar Utrecht, een lastige wedstrijd.

Dit duel staat voor zaterdagmiddag om 15.30 uur gepland op Sportpark Voordorp waarvan het te hopen is dat de Gemeente ook eens haar werk doet als het gaat om de oplevering van een goed bespeelbaar veld anders, wordt het loterij wedstrijd.