Hercules boekt degelijke overwinning op bezoek bij Hoogeveen

Voetbal

Na een lange busrit naar Hoogeveen op een doordeweekse avond is het Hercules gelukt de 3 punten mee terug te nemen naar Utrecht. De eerste 15 minuten begon de ploeg van trainer, René van der Kooij matig. Het was slordig in de passing en speelde in een te laag tempo. Hoogeveen had een optisch overwicht maar bereikte het Hercules doel nauwelijks. Gaandeweg de eerste helft draaide Hercules beter en was het de bovenliggende partij die de wedstrijd volledig controleerde zonder dat het zelf tot grote kansen kwam. Tot kort voor rust Tim Pieters een fraaie lob aan de goed weggelopen Deveron Fonville gaf die vervolgens in het strafschopgebied onderuit werd gehaald, penalty. Het was Oussama Lahri die zag dat zijn matig ingeschoten bal toch niet door Hoogeveen keeper, Stan Meekhof gestopt kon worden en Hercules kon gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

De tweede helft kwam Hercules goed uit de startblokken en met goed positiespel kwam Hoogeveen er niet aan te pas. Dat leverde in de 57-ste minuut een steekpass van Tim Pieters naar Jordi Paulina op die keurig de kans verzilverde, 0-2. Heel Hoogeveen dacht aan buitenspel echter de TV beelden tonen aan dat daar geen sprake van was. Hoogeveen probeerde het laatste kwartier een beter resultaat te forceren door onder meer de inbreng van een recent aangetrokken Braziliaanse spits. Deze exotische spits was weliswaar razendsnel maar zijn voetbalkwaliteiten verontruste de Hercules defensie geenszins en die kwam dan ook geen moment in gevaar, eindstand 0-2.

Door dit resultaat kruipt Hercules weer wat verder omhoog op de ranglijst en staat nu op de 8e plaats met 31 punten en heeft het nog een inhaalduel thuis tegen Harkemase Boys tegoed. Komende zaterdag treft het provinciegenoot v.v. Eemdijk. Die wedstrijd op Sportpark Voordorp in Utrecht begint zaterdagmiddag om 15.30 uur.