O21: Hercules heeft weinig in te brengen in glazen stad.

Datum: 03 oktober 2020
Wedstrijd: Westlandia-Hercules
Uitslag: 2-0
Het was een trieste, grijze dag. Het regende onophoudelijk en de wedstrijd was een beetje als het weer. Nooit wilde de wedstrijd echt op gang komen op het werkelijk schitterende complex van Westlandia, wiens hoofdveld omzoomd was met heuse bewegende reclameborden. Net als je de reclame van de groenbeheerder uit je hoofd had geleerd kwam de snackbar al weer langs flitsen. Pijnlijk op een complex waarin verband met corona helemaal niets te eten of drinken was. Al werkte het scorebord dan weer niet maar dat zal passen in de huidige wereld waar commercie de sport in ijzeren greep heeft.
 
Dan terug naar de wedstrijd waar Hercules, met medisch wonder Niels, spelend met een gebroken teen, aan het hoofd, de tegenstander conform recepten op de training probeerde te lokken. Daar waren twee problemen bij in de eerste plaats lieten de wit-groenen zich niet lokken. Het devies nooit met vreemde mannen meegaan zit blijkbaar diep verankerd in de Westlandse cultuur. En als ze dan toch kwamen dan verliep de opbouw zo traag dat de snijbloemkwekers, Nederlands belangrijkste exportproduct, al weer terug waren. Het was vooral opvallend hoe weinig bewegende spelers er waren en hoe weinig de spitsen Wouter en Milan echt aan de bal kwamen.
 
Westlandia was vooral via zijn buitenspelers gevaarlijk al resulteerde ook dit niet in treffers al was het maar omdat Thijs weer prima stond te keepen. De ruststand 0-0 was dan ook geen verrassing. Na rust ging het tempo wel wat omhoog maar men kwam nauwelijks serieus door en als dat wel lukte was daar ook nog de grens, die waarschijnlijk gebruik heeft gemaakt van de afvloeiingsregeling bij de KLM want de vlag ging wel erg vaak omhoog. Het riep wel de vraag op waarom de prijs van de gele kaarten tot BVO niveau zijn opgekrikt maar de KNVB geen neutrale grensrechters levert.
 
Maar het zou te veel eer zijn voor Hercules om dat als excuus aan te voeren want het ging zelden om echte kansen. Dat laatste deed Westlandia beter want met gevarieerd combinatiespel produceerde men twee fraaie goals en hield Thijs er ook nog twee zekere uit. Bij Hercules was al eerder Milan met een schouder uit de kom afgehaakt (sterkte!!) maar helaas konden invallers Rochdi, Stefan, Achraf en Bas de situatie niet veranderen al bracht de laatste wel meer beweging in de ploeg. Een ploeg heeft nu eenmaal spelers nodig die de bal in de voeten willen en spelers die de diepte zoeken. En om in stijl van oud leider en sponsor Frank Borst van JO19-1 te besluiten. ‘Laten we dit snel vergeten en prettig weekend allemaal’.
Ton van Rietbergen