JO19-1:Lege tribunes

Datum: 03 oktober 2020
Wedstrijd:
Uitslag:
Vandaag stond de wedstrijd tegen DEM in Beverwijk op het programma.
Na veel geregel en heen en weer mailen omtrent wat er nu allemaal wel en niet mag, moet ik zeggen dat Tessa alles tot in de puntjes geregeld had, strak schema met rijden begeleiding, mondkapjes, koekjes, koffie en zelfs warme melk, alleen jammer dat ze geen klaptafel had meegenomen, maar ach.

Na het startsignaal van de zeer goede leidsman was het even wennen voor Hercules, dit was de eerste wedstrijd dat er meteen vol druk gezet werd door de tegenstander en dat was voor Hercules toch wel even een probleem het eerste kwartier.
Zelfs zo veel druk dat Liam aan de noodrem moest trekken en na twee minuten al geel kreeg gepresenteerd.
Youness besloot meteen na 15 minuten druk van hun zeer snelle vleugelspelers, de formatie te wijzigen. Dat was meteen effectief want het was Liam die opstoomde vanaf rechts en de bal perfect bij de tweede paal neerlegde en het was Geus die tegendraads inkopte, beetje geflatteerd maar we stonden een nul voor. Ik denk dat het dutje van Geus in de auto onderweg naar Beverwijk deze spirit gaf, dat melde die ook, ondanks dat de medepassagiers mochten genieten van de lucht van het eten de avond ervoor.

Ondanks dat we voor stonden was het toch eigenlijk wel Beverwijk dat druk bleef zetten maar het ontbreekt hun aan een echte spits en ballen vasthouden, want ik moet zeggen het is een goede ploeg. Na een goede pass vanuit achter was het DEM dat aan de noodrem moest trekken en de bal ging op de stip. Max richtte zich op en schoot de 2 nul keurig binnen , deze was vandaag wat minder in zijn hum dan vorige week, maar dat terzijde.

Na een wissel van Liam in de rust , ik weet nu niet of dit uit voorzorg was tweede kaart of op tijd zijn voor een spannend weekend, was het Justus die zeer scherp inviel en de bal weer naar voren dirigeerde waardoor Anas de derde goal mocht bijschrijven, dit was een kers op de taart voor hem deze week, want hij was geslaagd voor voetbalcertificaat, hij had de weken ervoor ook de test gedaan maar elke keer niet op envelop met verzenden gedrukt, maar zijn beeldscherm naar de knvb opgestuurd. Dus zijn teamgenoten hadden hem maar even verteld dat die er gewoon op moest klikken en dan was die geslaagd.

Na toch wel druk van de tegenstander was het ondanks vele goede crossballen vanuit de verdediging ditmaal Sven die met een steekbal achter de linies door Anas bereikte en de 4 nul mocht maken. Ondanks dat DEM met 10 man speelde moet ik zeggen dat dit wel een goede ploeg is en dat de uitslag prima is, maar ik had het wel willen zien met 11 tegen 11. Na het laatste fluitsignaal zijn we zonder bakkie en broodje afgereisd huiswaarts mee drie punten in de tas.
Volgende week de kraker tegen Lisse en mid weeks nog een oefenpotje tegen de stadsgenoten Kampong.
Staysafe, houd afstand en laten we ons houden aan de regels zodat we weer snel met supporters langs de lijn mogen staan.
FB