O21: Keeper Thijs pakt de drie punten

Datum: 19 september 2020
Wedstrijd: De Treffers-Hercules
Uitslag: 1-2
Winston Bogarde, de assistent coach van Ajax en bekend om zijn voorliefde voor goud en van het feit dat hij 2 jaar rondjes bij Chelsea liep voor 2,5 miljoen per jaar, zou trots op de jongens van Hercules onder 21 zijn geweest. Net als Ajax tegen Sparta, voetbalde Hercules niet echt fraai maar op basis van inzet en vechtlust sleepte men toch drie punten binnen. En dat terwijl tegenstander de Treffers over een prima ploeg beschikt en ook al zes punten had binnen geharkt. Ook nu hadden de mannen uit Groesbeek het beste van het spel, al had trainer Nick dat iets anders gezien, en domineerden zij de wedstrijd en schiepen zich ook talloze kansen.
 
Maar afgezien van een mooie tegendraadse kopbal uit een afgemeten voorzet in de twintigste minuut van de wedstrijd (1-0) kwamen ze niet. Want hoe fraai hun patroontjes soms ook waren uiteindelijk moet de bal erin. En daar nu had Thijs geen zin in. Eindelijk schudde hij alle twijfels van zich af en coachte hij niet alleen sterk maar was hij ook gewoon onklopbaar. En als hij dan een keer gepasseerd werd stond daar Tycho op de lijn om tot twee keer toe de bal van de doellijn te trappen. Zijn ouders, die ook de reis naar het andere eind van de wereld hadden ondernomen, vroegen zich al vaker af waarom hij toch zo vaak op de lijn bivakkeerde en dat weten we nu.
 
Hij staat er om de bal weg te trappen. Daarnaast moeten we ook de inbreng van Bouzzi en Michiel niet vergeten die beiden iets onoverwinnelijks uitstralen. De rust van Niels en de snelheid van Joël zorgde ook voor voldoende defensieve tegenstand. Aanvallend was het dan nog wel niet zo gepolijst maar het team kent wel een paar balkunstenaars.
 
Eén daarvan Oualid zorgde na een Pele solo, twee keer de bal via tegenstander terug krijgen, nog voor rust voor de fraaie gelijkmaker. Na rust gingen de Treffers, mooie naam voor een ploeg maar vandaag niet echt van toepassing, door met hun jacht op de winst, maar Thijs deed ook in de bloedhete tweede helft mee dus was het gaandeweg wachten of de oude voetbalwet niet zou opgaan dat als je ze zelf niet scoort …… Die wet kende de ingevallen Rochdi maar al te goed en hij was het dan ook die na goed doorgaan de 1-2 op het scoreboard toverde. Volgende week om 15.00 kunnen ze in de thuiswedstrijd tegen hoogvlieger FC Dordrecht laten zien waar ze staan.
Ton van Rietbergen