Zondag 2: Trio treffers voor tijdelijk teruggekeerde Tijani

Datum: 08 maart 2020
Wedstrijd: SV Hoofddorp - Hercules
Uitslag: 2-6
Geoefende koppenmakers zouden zich in de handen wrijven na de 6-2 overwinning van zondag 2 bij SV Hoofddorp. Wat te denken van de volgende vette letters: 'Gehavend Hercules haalt drie punten in Hoofddorp', 'Benevelde staf in zevende hemel', 'Tijani teistert SV Hoofddorp met trio treffers', 'Oualid wervelt als westerstorm langs SV Hoofddorp', 'Aanvoerder Julian jubelt en juicht', 'Youngster Yussri jongleert naar hartelust' of 'Hoofddorp in zak en as na treffen met Vonk'.

Alle koppen waren zondag van toepassing, maar in hun schoonheid en euforie verbloemen ze de waarheid die in alle vroegte aan de orde was. Op het afgesproken tijdstip was nog niet de helft van het team aanwezig en het coachende feestduo de Twee Pinten kwam hand in hand binnen gewandeld, in alles uitstralend dat de avond ervoor niet met een goed boek op de bank was doorgebracht, en al helemaal niet met een kopje kersverse vlierbessenthee in de hand. En toen kregen zij ook nog de opdracht ergens een elfde, en misschien wel twaalfde of dertiende speler binnen te harken.

Ondanks een vrij weekeinde voor het eerste elftal moest trainer Aron als een ouderwetse lorrenboer langs de deuren om een volledig elftal op de been te krijgen. De 16-jarige Juliano (broer van de door blessures achtervolgde Hiliyano) kwam van O17 en in het diepst van de Amsterdamse grachtengordel werd Yussri bereid gevonden zijn status van afvallige even aan de kant te schuiven om zijn wederopstanding te beleven. Daarbij hoorde een all inclusive taxiritje bij in het uitgebreid naar de vorige avond riekende voertuig waarmee de beide trainers zondagochtend rochelend en reutelend door de noordelijke Randstad trokken.

Een kwartier voor het begin van de wedstrijd waren in elk geval acht man present en het was een wonder dat er bij de aftrap elf lauw opgewarmde Herculanen binnen de lijnen stonden. Juul had ondertussen kans gezien zijn altijd gevoelige enkel te laten intapen door de allervriendelijkste fysiotherapeute van de thuisclub, met de prachtige naam Kirke. In de Hercules-kleedkamer werd de afspraak gemaakt in elk geval alle personele malheur even te vergeten en met plezier en overtuiging te voetballen. Dat lukte wonderwel en naarmate het duel vorderde gooide het geteisterde gezelschap alle frustratie steeds meer van zich af.

Na een kwartier had Oualid al twee medespelers op maat bediend. Juul ontving een steekballetje, wandelde langs de doelman en zijn weleens haperende kansenconversieteller liep meteen 1-op-1. Tijani, als balvaste spits een grote mijnheer geworden, schoof het tweede kansje binnen, 0-2. Er leek niets aan de hand. In de verder verlaten dug-out gniffelden de Twee Pinten hun kater weg, terwijl de overvolle bank van Hoofddorp, waarop alle mogelijke gekwalificeerde lieden en een half dozijn reserves ternauwernood een plekje hadden kunnen vinden, keek knarsetandend toe. Toch was er kort voor rust een sprankje hoop in de Hoofddorpse harten. Twee hoekschoppen werden omgezet in treffers.

Tijani had echter geen boodschap aan de juichende thuisploeg en schoot meteen na de aftrap de 2-3 op het electronische bord. De enthousiast vlaggende grensrechter van Hoofddorp probeerde roet in het eten te gooien, maar scheidsrechter Van Belkum had toen al lang in de smiezen dat de goede man zijn vlag hanteerde als een vliegenmepper in een sprinkhanenplaag. Zo had TJ de tweede op zijn naam en konden we toch met een voorspong gaan rusten.

Dankzij enkele verschuivingen in het team kwamen de gastheren in deel twee niet meer in het stuk voor. Antonio leidde de defensie als een veldheer en strooide ook nog eens met bruikbare lange ballen. Naast hem opereerde jongeling Juliano als een waardig vervanger van de ontbrekende Tom 'Beton' Waltman. Delano en Luan controleerden de vleugels, terwijl middenvelder Hamza als vanouds het hele veld bestreek, jammer genoeg ten koste van een gele kaart. Rochdi verlengde een hoekschop van opper-aangever Oualid tot 2-4. De mooiste doelpunten moesten toen nog komen.

De 2-5 was een actie van TJ vol levensgevaar. Hij moest een wild maaiende verdediger en de aanstormende doelman ontwijken om vanuit een moeilijke hoek raak te mikken. Het hoogtepunt was voor verloren zoon Yussri. Hij controleerde een lange bal perfect, zette met een nummertje op de achterlijn zijn tegenstander voor schut en krulde toen met zijn linkervoet de bal in de verre bovenhoek, 2-6. Een plaatje uit een sprookjesboek.

Met deze overwinning en mede door het verlies van Kon HFC is Hercules naar de tweede plek gestegen, op zes punten achter koploper DEM. Komende week komt staartclub FC Uitgeest op bezoek, typisch zo'n tegenstander die makkelijk wordt onderschat. Met de juiste instelling en de terugkeer van een handvol vaste krachten moet een goed resultaat mogelijk zijn.
Rob de Leede