JO19-1: Crisis? What Crisis?

Datum: 07 maart 2020
Wedstrijd: Hercules-Roda'23
Uitslag: 3-1
Supertramp maakte ooit een album met deze naam en het ging deze week ook over niks anders. Vooral bij Ajax natuurlijk waar de Telegraaf inmiddels de koeien chocolade letters al weer uit de kast heeft gehaald. Ook bij JO19-1 was de vraag voor het duel met Roda’23 of we na de twee opeenvolgende nederlagen moesten spreken van een crisis of een Crisis? Bij een derde nederlaag tegen de nummer laatst Roda’23 zouden gerust de capitalen uit de kast gehaald kunnen worden. En juist dergelijke wedstrijden met extra druk zijn lastig.
 
Je moet gewoon winnen maar wat een gebrek aan vertrouwen doet met een ploeg weten we van Ajax en wat winnen doet voor het vertrouwen weten we van Feyenoord. Ineens maakt Berghuis en niet Ziyech de stifjes. Hercules die ook nog zonder de te laat gerarriveerde Youssef speelde, startte aarzelend. Wel had de ploeg verreweg het meeste balbezit maar de counters van Roda oogden dreigend. Robin kwam wel een aantal malen gevaarlijk door op rechts maar de eindpass bleef uit en ook Dirk en Lars verslikten zich nogal eens in de verdedigers van Roda. Al met al was het dan ook geen wonder dat de brilstand op het scoreboard bleef.
 
De tweede helft was maar drie minuten oud toen Lars één van zijn bekende slangenacties –voor de ouderen onder ons Rensenbrink achtig- inzette en de bal achter de lange doelman van Roda prikte (1-0). Een golf van vertrouwen ging door de de ploeg en het was dat vooral Mo het vizier niet op scherp had staan anders was de score snel opgelopen. Wel zorgde Lars met een haarscherpe vrije trap al snel voor de (2-0).
 
De mensen langs de lijn stootten ekaar aan en dachten dat de crisis definitief was bezworen. Maar zie een snelle ingooi en slecht opletten bracht Roda weer in de wedstrijd (2-1). En het moet gezegd op het moment dat Lars moest uitvallen met een hopelijk niet geknapte hamstring knepen we hem wel even. Maar gelukkig zorgde Kaja, Genrich en Max voor extra elan. Het was de eerste die een heerlijke 1-2 effectief afrondde en de crisis bezwoor (3-1).
 
Want ja, met Supertramp roep ik Crisis? What Crisis? Want na de thuisnederlaag van Cambuur staat Hercules zelfs weer bovenaan. Justus en Casper speelden sterk maar Jens was de absloute uitblinker in het duel dat het laatste half uur het aankijken ook meer dan waard was. En als het coronavirus zijn werk doet, ga ik er vanuit dat dit ook de eindstand wordt en we het kampioenschap in quarantaine kunnen vieren.
Ton van Rietbergen