JO19-1: Kaja laat zich zien.

Datum: 22 februari 2020
Wedstrijd: Hercules-FC Utrecht
Uitslag: 2-4
Moet je ook over een oefenwedstrijd een verslag schrijven? Eigenlijk is dat te veel van het goede maar voor een wedstrijd tegen FC Utrecht 019-1 maak ik graag een uitzondering. Want zonder overdrijving kun je zeggen dat hier de twee sterkste onder 19 ploegen uit de provincie Utrecht tegenover elkaar stonden. Al is het verschil tussen FC Utrecht dat het Ajax, PSV en consorten knap lastig maakt en Hercules dat het tegen IJsselmeervogels, FC Lisse en Cambuur opneemt wel groot.
 
Toch was het mooi om te zien dat de profclub met een voltallige onder 19 selectie naar sportpark Voordorp, ‘onze trainer neemt alles serieus’ was afgereisd. En met de niet aanwezige Werner van Geelen concludeerden we dat het een wedstrijd tussen mannen en jochies betrof. De angst voor een behoorlijke schrobbering was dan ook groot maar hoewel FC Utrecht de wedstrijd dicteerde bleef Hercules met zijn 5-3-2 formatie aardig op de been. 
Slechts een schitterende vrije trap en een ongelukkig eigen doelpunt van Milosz, die er waarschijnijk toch wel ingegaan was, zorgde voor goals terwijl Robin en Dirk mogelijkheden lieten liggen. De wind, wiens naam me even ontschoten is, zorgde wel voor veel onrust en slordigheden.
 
In de tweede helft kwam Kaja in het veld die net als Dirk, Robin, Lars een verleden bij de FC heeft en hij wilde zich duidelijk laten zien. Reeds na vijf minuten rondde hij een handige loopactie af met een fraaie boogbal en dat over een keeper van meer dan 1.90. Dat is een prestatie van formaat en het was dat het eigenlijk in de eerste tegenaanval meteen 1-3 werd, anders was er wellicht meer mogelijk geweest.
 
Naast mij mompelde trainingsdier Michael Tak dat de Hercules spelers te veel twijfelden. ‘Vaak is je eerste ingeving de beste en volg die dan ook’ was zijn advies. Kaja deed dat wel en mocht op randje buitenspel, wat is het heerlijk om onpartijdige grensrechters te hebben, doorgaan en had weer weinig moeite met afronden. Daarna hadden zeker Mats en Mo nog kunnen scoren en werd ook Kaja een paar keer ten onrechte overgeslagen.
 
In de slotfase woei er nog een bal op het hoofd van een FC speler waardoor het eindigde in 2-4. Met name Jens, Max, Geus en Genrich vielen op al deden ook Casper, Milosz en Bouzzi het zeker in de tweede helft naar behoren. Bouzzi beschikte in elk geval over duidelijk meer brandstof dan zijn auto want die was niet vooruit te branden en het was dat good-old Jack aanwezig was anders had hij niet eens het sportpark gehaald.
Ton van Rietbergen