Hercules JO19-1 (West)maatje te klein

Datum: 15 februari 2020
Wedstrijd: IJsselmeervogels-Hercules
Uitslag: 3-1
Hoe hoog leg je de lat na de verbijsterende 0-8 nederlaag van verleden week? Persoonlijk houd ik graag vast aan die lat van voor de winterstop waar we ons slechts afvroegen hoeveel het zou worden? Op zich eigenijk belachelijk voor een nieuwkomer in de tweede divsie maar zo voelde dat bij spelers en toeschouwers. Vanuit dat perspectief was het nog niet goed bij en tegen de rooien in hun prachtige stadion aan de Westmaat. Bewegende reclames, fraaie muziek, een echte viskraam en erwtensoep voor 2 euro aan de entourage lag het niet en als we de wedstrijd van verleden week als uitgangspunt nemen in het besef dat naast Tim, nu ook Lars, Kaja, Mats en natuurlijk ook de lang gebleseerde Jack, sterk op dreef in start van de competitie afwezig waren dan zagen we ook lichtpuntjes.
 
Want na de afschuwelijke start met 2 tegendoelpunten binnen tien minuten waar persoonlijke fouten aan vooraf gingen, nam men al snel het initiatief over. Over het middenveld werd er aardig gecombineerd maar dat leidde wel tot veel balbezit maar weinig gevaar. Nu is dat natuurlijk ook lastig met Dirk als eenzame spits en beperkte diepgang bij de anderen. Robin had wel wat fraaie rushes maar de voorzetten waren steeds niet op (west) maat. Hat valt toch op dat de bal te weinig direct wordt gespeeld en ook nu bleek de één-twee, het middel om voortdurend vlaggende grensrechters af te troeven, niet tot het standaardrepetoire te behoren.
 
Na rust daalde het niveau van de wedstrijd maar kende Hercuels via Genrich wel meer aanvallende impulsen. Toch leek de wedstrijd ondanks de komst van de sterk ingevallen Jens en Milosz als een nachtkaars uit te gaan, al werd een overtreding op Milosz in het strafschopgebied door de af en toe wat warrig leidende scheids van een strafschop voorzien. Bouzzi verzilverde dit buitenkansje en we gingen er eens goed voor zitten, maar alvorens het slotoffensief in te zetten viel aan de andere kant al weer via een corner de 3-1. Dat was ook de eindstand en gezien het 0-0 gelijke spel van FC Lisse en Cambuur is er eigenlijk nog niets aan de hand. Zeker nu een wonder manueeltherapeut Lars weer fit heeft gekregen en ook Jack aan de beterende hand lijkt. Via oefenwedstrijden tegen o.a FC Utrecht Jo19-1 kan weer aan het vertrouwen worden gewerkt als intro voor weer een nieuwe winnende reeks.
Ton van Rietbergen