Zondag 2 laat Duitse zege liggen

Datum: 27 januari 2020
Wedstrijd: Hoogland 2- Hercules 2
Uitslag: 0-0
Zondag 2 is met een 0-0 deling bij Hoogland uit de winterslaap herrezen. Waar we u voor de feestdagen verlieten met een treurzang over het wekelijkse aantal afwezigen, is in die zin van al dan niet uitgesproken goede voornemens nog niets terecht gekomen. Integendeel, de absentiebarometer reikte tot een recordhoogte. Niet minder dan elf spelers ontbraken op appèl om redenen variërend van een bruiloft tot wintersport en van een blessure tot studie. Dan mogen we ons gelukkig prijzen dat het coronavirus Utrecht nog niet heeft bereikt, anders volstaat binnenkort een ruime tweezitter om naar uitwedstrijden af te reizen.

We moesten het doen met elf fitte spelers, onder wie Oualid, die te elfder ure was opgeroepen en meteen uitgroeide tot de beste speler op het zonnige kunstgrasveld. De karige opkomst zorgde ervoor dat fysio Marvin zijn debuut maakte als grensrechter en meteen een prima indruk achterliet als allround staflid. Er zijn wekelijks assistenten op de buis te bewonderen met aanzienlijk minder talent.

Vanaf de aftrap had Hercules het initiatief in een 5-2-3 opstelling, die later zou wijzigen in 3-4-3 en tenslotte zou eindigen in 4-4-2. Welke medicijnen coach Aron slikt is niet helemaal duidelijk, maar ze zorgen in elk geval voor een flexibele geest en een frisse neiging tot variatie. Amin was de eerste die alleen voor de keeper stond en al na drie minuten op de paal stiftte. Daarmee was de toon gezet. Hoeveel kansen we echter krijgen, het kost nog steeds moeite de bal langs de keeper tegen het net te werken. Juul, Rochdi en Amin kwamen verschillende keren in kansrijke positie, maar de bal ging er niet in. Voor de pauze moest onze doelman Pepijn één keer ingrijpen om Hoogland van scoren af te houden en na de pauze deed hij dat nog een keer bekwaam.

Toen Hoogland vlak voor het einde alsnog en ten onrechte het winnende doelpunt leek te maken schrok de aanvaller zodanig dat hij voor een leeg doel over zijn eigen benen struikelde. Daarmee was de koek nog niet op. In de blessuretijd belegerde Hercules het Hooglandse doel, waarbij Rochdi in de laatste seconde van dichtbij in de handen van de keeper schoot. Zelfs een typisch Duitse overwinning zat er niet in.

Hercules speelde absoluut geen slechte wedstrijd met een gemankeerd team waarin alle spelers van goede wil waren. Zondag 2 blijft derde op de ranglijst en ontvangt zondag om 11.30 uur Purmersteijn, waartegen in de uitbeurt twee kostbare punten werden gemorst. Ook in die eerste wedstrijd van de competitie haperde de scoringsmachine al regelmatig. Misschien dat op de trouwdag van ons koningspaar het licht gaat schijnen.
Rob de Leede