Zon 2: Wintertraining levert Rochdi 4 goals en 2 assists op

Datum: 18 januari 2020
Wedstrijd: Hercules - Zwaluwen Utrecht (oefenwedstrijd)
Uitslag: 7-2
Zondag 2 is afgelopen donderdag fris uit de startblokken het nieuwe jaar in geschoten. Met een 7-2 overwinning op zondagderdeklasser Zwaluwen Utrecht werd revanche genomen voor een oefenwedstrijd die eerder dit seizoen met 5-4 verloren ging. Grote man bij Hercules was Rochdi, die met niet minder dan vier treffers en twee assists een droomstart van 2020 beleefde.

Terwijl ook het gestaag groeiende legertje van trouwe lezers zich de afgelopen maand te buiten ging aan rijk gevulde kalkoenen, knapperig gegrilde kippen of welriekende gestoofde konijnen en de voetbalsores even liet voor wat ze waren, hield Rochdi zijn blik afwisselend gericht op de weegschaal en de spiegel. Hij wilde topfit aan 2020 beginnen en was dagelijks met allerhande apparatuur in de weer om zo scherp als een mes deel twee van de competitie te kunnen aanvangen. Bij hem waren afgelopen week geen brandend maagzuur of opspelende vetrolletjes te bespeuren.

Met een goed gevulde bank en junior Mo in de basis begon Hercules tegen de stadgenoot, die in de derde klasse C tegen het degradatiespook vecht. Hercules had een overwicht, maar in het rijtje goede voornemens voor het nieuwe jaar was nog niet opgenomen dat kansen meteen doelpunten moesten gaan opleveren. De jonge keeper van Zwaluwen stond weliswaar zijn mannetje, maar enkele 100% kansen gingen als een Australisch bos in rook op.

Zwaluwen opende na 20 minuten tegen de verhouding in de score na een slordigheid in de laatste linie. Rochdi schoot daarna een vrije trap binnen om de score gelijk te trekken. Meteen na rust namen de bezoekers weer de leiding, maar toen was het uit met de pret. Rochdi, die tijdens de pauze nog aangaf last te hebben van zijn lies, gooide alle schroom en ongemakken van zich af. Twee goals van hem en een fraai schot van Stefan zorgden binnen tien minuten voor 4-2. Rushion oogstte met een wonderbaarlijke actie nog de meeste bewondering. Met een pirouette, een dubbele axel en een drievoudige rittberger schudde hij op twee vierkante meter vijf tegenstanders van zich af alsof het wassen beelden waren. De mooiste assist van de avond, daar waren vriend, vijand en de uitstekende jonge scheidsrechter het over eens. Op aangeven van Rochdi mocht Youssri ook nog twee goals binnen lopen om de score op 7-2 te brengen.

Een nuttige oefenwedstrijd geeft de burger moed voor de herstart van de competitie. Delano, Rushion en Luan zijn weer fit en inzetbaar. Aan de andere kant lijken drie spelers van de aardbodem verdwenen. Al met al toch goede vooruitzichten voor de hervatting op 26 januari. We gaan als nummer 3 op de ranglijst op bezoek bij nummer 10 Hoogland in Amersfoort. Laten we vooral de goede lijn doortrekken.
Rob de Leede