Hercules op derde plek de winter in na zege op Kampong

Datum: 16 december 2019
Wedstrijd: Hercules 2-Kampong 2
Uitslag: 2-1
Hercules 2 gaat na de 2-1 zege op Kampong de winterstop in met een verdienstelijke derde plek op de ranglijst, achter DEM en Kon. HFC. Zoals vaker dit seizoen had de uitslag ruimer kunnen uitvallen, maar scoren blijft nog steeds een geweldige uitdaging.

Waar de elke zondag snel uitdunnende selectie begin december nog oneerbiedig werd vergeleken met het verhaal van de tien kleine negertjes is de Siberische Dodenrit van drs. P de laatste weken meer op zijn plaats. In het gevoelige lied worden de kinderen van het gezin in de door paarden getrokken Trojka één voor één geofferd aan een troep hongerige wolven. Waaraan de spelers van het tweede ten prooi vallen, waarom ze sneuvelen, waarom ze te laat of helemaal niet komen opdraven is steeds weer de vraag. Ziekte, studie, een file, een bruiloft of een klem geparkeerde auto die niet in beweging is te krijgen, alle excuses worden inmiddels met een flauwe glimlach aangehoord.
De zestien man tellende strijdmacht van zaterdag was ook zondagmorgen weer snel tot elf gekrompen. Belletjes naar een breed gesorteerde doelgroep leverden in de persoon van Mo Himich (Onder19) welgeteld één versterking op. En wat voor een. Met een volledige wedstrijd van zaterdag in de benen stond Mo noodgedwongen meteen in de basis en groeide uit ook nog eens uit tot de man van de wedstrijd.
Coach Aron is zijn flauwte van vorige week nog niet te boven en hield op doktersvoorschrift vanuit de bestuurskamer een oogje in het zeil. Maarten (alias Slutski) nam langs de lijn de honneurs waar alsof het zijn dagelijks werk is.
Kampong kwam ook gehavend aan de start. De 'andere Utrechters' hadden op de kerstmarkt een stramme doelman op de kop getikt en in Madurodam een spits gevonden die bij de minste aanraking schreeuwde als een flinke kalkoen die op de kalender heeft gezien dat kerstmis met rasse schreden nadert.
Net als tegen hoogvliegers DEM en AFC werd er vlot gecombineerd, goed gevoetbald en kregen we verschillende uitgespeelde kansen. Via het been van een verdediger wist Hamza na tien minuten al het net te vinden, 1-0. Stefan mikte daarna een vrije trap in de kruising, die echter door de keeper van Kampong tijdig werd afgeschermd en Juul kopte een fijne voorzet van Ibi net naast. Onze goalie Pepijn kreeg slechts door de wind gedragen ballen te verwerken en zag met plezier dat schoten op doel meer gevaar opleverden voor het verkeer op de A27 dan voor hemzelf.

In deel twee zette Hercules het goede spel voort, maar helaas verzuimden Rochdi, Juul en Mo 100% kansen te verzilveren. Uiteindelijk bood onze aanwinst Mo na een knappe aanval Rochdi een niet te missen kans, die hij prompt benutte (2-0). Kampong stuurde vervolgens meer troepen naar voren en zag het offensief 8 minuten voor het einde beloond met en frommelgoal, 2-1. Daarna werd nog een treffer terecht afgekeurd omdat de op de grond liggende Pepijn onheus werd bejegend. Ondanks de Kampong-belegering hield de verdediging - aangevoerd door de jarige Tom - moeiteloos stand en kreeg Hercules aan de andere kant eigenlijk nog de beste kansen. De vijf minuten blessuretijd leverden ook geen treffers op.

Bijna halverwege de competitie kan worden geconcludeerd dat alleen het keeperloze duel met Kon. HFC op een teleurstelling uitliep. Alle andere tegenstanders waren goed te bestrijden. Of de kloof van tien punten met koploper DEM is te overbruggen, moet nog blijken. Hercules was tot heden de enige tegenstander die de lijstaanvoerder pijn kon doen (0-0) in een wedstrijd die eigenlijk gewonnen had moeten worden.

Als Aron zich goed herstelt en de regelmatige afmelders zich eens serieus beraden op hun toekomst kunnen we in 2020 nog mooie dingen zien van dit tweede elftal. Op 26 januari vervolgen we de competitie met een bezoek aan Hoogland, de enige tegenstander die we nog niet tegenkwamen. Tot die tijd kan iedereen naar hartenlust werken aan tentamens, blessureherstel en - niet te vergeten - vrede op aarde.
Rob de Leede