Vuurwerk bij JO19-2.

Datum: 14 december 2019
Wedstrijd: SV Achterveld JO19-1-Hercules JO19-2
Uitslag: 6-0
De JO19-2 hangt een beetje tussen de omvangrijke JO19-1 selectie en de vriendenteams in maar is na overplaatsing met hernieuwde energie begonnen wat verleden week al leidde tot 4-0 winst met een hattrick van Damian en een fraaie treffer van invaller Sjoerd. Aanvankelijk dacht ik nog even dat het hevige vuurwerk, sommigen dachten aan een plofkraak, dat bij de SV Achterveld werd ontstoken voor onze JO19-2 was, maar natuurlijk bleek het om de thuisclub te gaan die bij winst kampioen zouden worden.
 
Nog omringd door zware rook bleek al meteen dat Achterveld JO19-1 een maatje te groot was. Onder toeziend oog van de harde kern trok het team keer op keer op naar de Hercu goal. En het was aan het uitstekende verdedigen van Annis, Michiel, Maurits en invaller Geert en vooral keeper Sander te danken dat men voor de rust maar twee keer kon scoren. Aan de andere kant was het team van Koos slechts sporadisch gevaarlijk via vooral Damian en soms ook Sjoerd of Zakaria.
 
Na rust trok de achttien man sterke selectie van Achterveld nog feller ten strijde en ging men met de schaal in het achterhoofd en de alom aanwezige champageflessen in het vizier nog feller tegenaan. En toen de claxon van de platte kar, waarop ze echt werden rond gereden, klonk was het over met Hercules en kon het feest na de 6-0 winst beginnen. Gelukkig was mijn auto net eerder weg dan de platte kar want dat leidt tot de nodige onrust en oponthoud in een dorp.
Ton van Rietbergen