JO19-1: Dennes Raterman komt voor niets

Datum: 08 december 2019
Wedstrijd: Hercules-DVS'33
Uitslag: 2-4
De dag was nog wel zo goed begonnen. Emile zou een heerlijke maaltijd bereiden en Dennes Raterman zou het levenslied ten gehore brengen. Bovendien was daar onze dichter met scootmobiel Olaf die een schitterend sinterklaas gedicht voor de mannen van JO19-1 had. Zelfs Jack moet toegeven dat hij onder de tafel had gelegen van de dichtkunst van de keeperstrainer. Wellicht was een restje blijven hangen want tegen middenmotor DVS’33 wilde het niet echt vlotten.
 
We hadden het kunnen weten want Gert Kruys, de ‘verassende’ nieuwe trainer van DHSC, sprak al eerder bewonderend over het voetbalbolwerk uit Ermelo. Ondanks het feit dat de spelers van DVS nogal eens uitgleden waren ze vooral in de duels duidelijk sterker dan Hercules al had de wedstrijd zich wellicht anders kunnen ontwikkelen als Lars al in minuut 2 een opgelegde kans had afgemaakt. Daarna waren het toch vooral de geel-zwarten die dreigend waren. Vanuit een hechte defensie loerde men op scherpe counters en dat kon ook omdat het storen voorin slechts half gebeurde.
 
Veelal door foutjes nam DVS al snel de leiding (0-1) en nog geen tien minuten later lag de 0-2 al in het net. Daarna was er nog een bal op de lat en ook nog een goal van de maand want vanaf de middenlijn legde men de bal keurig over Hein heen (0-3). Wars van scorebordjournalistiek vond trainer Bruijnis het eigenlijk wel goed gaan. En als het gaat om voetbal van strafschopgebied tot strafschopgebied had hij gelijk. Prachtige breedtepasses en kantwisselingen waren aan de orde van de dag maar zodra het strafschopgebied in zicht was, wachtte de verkeerde voortzetting of balverlies en in het eigen strafschopgebied liet men de tegenstander vooral zijn gang gaan.
 
Na de rust met Casper en Tim en later ook nog Geus, Mats en Max in de ploeg werd de druk wel opgevoerd, maar speelde DVS het slim. Ze hielden zo’n 7 mensen achter en twee mensen consequent voor en hun keeper trapte elke bal ver weg. Weliswaar maakte Lars koppend de (1-3) en waren er nog meer kleine kansjes maar er zat altijd wel een been of ander lichaamsdeel tussen en toen een uitval tot (1-4) leidde was de wedstrijd gespeeld al bracht Mo na een fraaie combi met Tim en Lars nog de (2-4) eindstand op het bord. En zo blijkt ook de JO19-1 net als Ajax uit gewone mensen te bestaan die wel eens hun dag niet kunnen hebben. Al heeft dat ook te maken, en ik blijf het zeggen, met een gebrek aan ritme bij veel spelers. We hebben nu veel velden met prima licht dus gebruik ze. De vader van Dirk was wel op dreef met de vlag en mag het vaker doen.
Ton van Rietbergen