De J.O.S. Day van aangever Achraf

Datum: 03 november 2019
Wedstrijd: JOS Watergraafsmeer 2 - Hercules 2
Uitslag: 2-3
Muzikant Henk Hofstede van The Nits bezingt in het bescheiden hitje JOS Days uit 1987 zijn mislukte proefwedstrijd bij de Amsterdamse amateurclub JOS. Achraf Lamhamdi liet er zondag geen twijfel over bestaan of hij een proefwedstrijd bij JOS/Watergraafsmeer zou doorstaan. Met drie piekfijne assists stond hij aan de basis van de 3-2 overwinning van zondag 2 op de Amsterdammers.
De blessures en kwaaltjes hebben het team van trainer Aron van der Weert nog steeds in hun greep. Hillyano en Rushion zijn al even uit de roulatie en de uitblinkende middenvelder van de laatste weken, Stefan Dekkers, was nu door ziekte geveld. Met tiener Stilanos onder de lat en vóór hem de beproefde verdediging van de laatste weken (Ibi, Tom, Nos en Steven) viel er defensief weinig te vrezen. Achter de spitsen kreeg Achraf de ruimte en die benutte hij meer dan verdienstelijk.
JOS had zeker geen slechte spelers, maar het cement tussen de stenen ontbrak. Aan meeverdedigen hadden de aanvallers een broertje dood en zo moest de dubbelganger van André Onana diverse keren handelend optreden om onheil te voorkomen. Aan de andere kant werd het ook herhaaldelijk gevaarlijk voor het doel van Stilanos, zodat een doelpuntrijke tussenstand op het bord had kunnen staan. Dat was echter niet het geval. Met dank aan Stilanos en twee knappe acties van Achraf kon Hercules met een 2-0 voorsprong aan de thee. Juul (wéér hij) en Yussri waren de doelpuntenmakers.
Waar een ontevreden trainer met enkele wijzigingen voor duidelijkheid en rust wilde zorgen in deel twee, leverde een stormloop van JOS juist het omgekeerde en ongewenste effect op. Dankzij een frommelgoal en een strafschop (hands) stond JOS binnen vijf minuten na de pauze op gelijke hoogte. Uit een snelle uitbraak over links en een pasklare voorzet van man of the match Achraf kon Yussri Hercules enkele minuten later toch weer op voorsprong zetten.
Het restant van de wedstrijd zag een wanhopig aanvallend JOS, waarbij het centrale duo Tom en Nos de goede vorm van de laatste weken voortzette, in de slotfase bijgestaan door de teruggekeerde Antonio. Zondag 2 bleef overeind en is na zeven wedstrijden nog ongeslagen. Hercules staat op de tweede plek, vier punten achter DEM, dat alle wedstrijden won. Als iedereen de komende week de verschuldigde contributie betaalt kunnen er nog mooie dingen gebeuren op sportpark Voordorp. Komende zondag komt ADO'20 op bezoek, aftrap om 10.30 uur.

Rob de Leede