JO19-1: Slechte wedstrijd toch gewonnen

Datum: 26 oktober 2019
Wedstrijd: Roda'23-Hercules
Uitslag: 1-4
Leider Frank Borst was er duidelijk over. Beperk het verslag tot: ‘het was lekker weer. De uitslag is 1-4 en een prettig weekend verder’. Trainer Frank Bruijnis dacht daar heel anders over en hield in de kleedkamer een scheldkanonade waar Kapitein Haddock uit Kuifje nog wel een puntje aan kan zuigen. Duizend bommen en granaten was nog de mildste uitdrukking die er in Aalsmeerse kleedkamer werd gebezigd. En gelijk had hij want de wedstrijd was in eigentijds jargon niet om aan te gluren.
 
Toch begon het niet verkeerd want al na 5 minuten legde Tim de bal panklaar voor Kaja die op zijn bekende wijze de (0-1) maakte. Nog eens twintig minuten later liet Robin weer één van zijn bekende voorzetten los die door Tim met het hoofd werd afgerond (0-2). Daar tussenin regende het foute passes en kansen die op de paal belandden maar vaker erg slecht werden uitgespeeld. En toen de scheids die vooral bij Hercules hands zag, kwamen de groenen van Roda’23 door een fraaie vrije trap zelfs op (1-2). Gelukkig prikte Lars vlak voor de rust nog de (1-3) binnen en kon men met deze uitslag naar de thee.
 
Maar in die thee zat waarschijnlijk een slaapmiddel want in de tweede helft zorgde Kaja nog voor de 1-4 maar werden verder zelfs de meest simpele kansen gemist en gaf men ook de op zich best gevaarlijke spitsen van Roda te veel kansen. Gelukkig hadden zij dezelfde thee gedronken. Kortom, een erg matige wedstrijd en dat voor de ogen van de broers Haagman die luid mopperend, en dit maal meer dan terecht, helemaal naar Aalsmeer waren gekomen om de boys aan het werk te zien. Maar ja slecht spelen en dan toch met 1-4 winnen. Ik ken nogal wat teams, inclusief ons eerste, die daarvoor zouden tekenen en met beide Franken zeg ik prettig weekend, terwijl de regen inmiddels weer gewoon tegen de ramen kletst.
Ton van Rietbergen