Zondag 2 niet opgewassen tegen DWSV

Datum: 09 september 2019
Wedstrijd: DWSV 1- Hercules zon 2
Uitslag: 4-3
Na een eenvoudige zege op buurman Sporting'70 in de seizoensopener, moest Hercules zondag 2 in het tweede groepsduel van de districtsbekercompetitie nederig buigen voor zondagvierdeklasser DWSV. Aan de Loevenhoutsedijk won de thuisploeg met 4-3.

Hercules leek al snel op rozen te zitten. In de derde minuut rondde Stefan Dekkers een voorzet van Nos Stawrianidis goed af. De thuisclub zocht vergeefs houvast, maar de voor de gelegenheid in het rood gestoken Herculanen verzuimden het veldoverwicht uit te drukken in doelpunten. Aan de andere kant was DWSV een enkele keer gevaarlijk met een snelle counter.

In de tweede helft tapte de zelfbenoemde volksclub DWSV uit een ander vaatje. Er werd meer druk gezet, zowel op de bal als op de man, en wie Hercules kent, weet dat onverschrokken mannetjesputters niet tot de favoriete tegenstanders behoren. Slordig verdedigen, onzorgvuldig inspelen en slap duelleren op de eigen helft leidden tot de ene na de andere treffer. Wat als een sprookje begon zag er kort voor tijd uit als een nachtmerrie, 4-1.

In de ruim toebedeelde blessuretijd scoorden Milan Doornekamp en Youssri Ait Ouarg nog wel, maar toen was het kwaad al geschied. In vijf dagen tijd leden de jonkies van Hercules afgetekende nederlagen tegen meer ervaren standaardelftallen, die technisch misschien minder onderlegd waren, maar op inzet en strijdlust wel het beste uit zichzelf wisten te halen. Hopelijk leiden twee wijze lessen tot inkeer en inzicht.

Zondag wacht de laatste groepswedstrijd in de bekercompetitie tegen stadgenoot PVC van het Marco van Basten Sportpark. Belangstellenden kunnen op Sportpark Voordorp vanaf 11.30 uur zien of er al sprake is van verbetering.

Rob de Leede