JO19-1 Mo en Guymon scoren er op los.

Datum: 04 mei 2019
Wedstrijd: Hercules-Lelystad
Uitslag: 9-4
Wind, regen, hagel, zon, prachtige wolkenpartijen en inktzwarte luchten wisselden elkaar af aan de vooravond van de dodenherdenking. De wedstrijd Hercules-Lelystad kende minstens even zo veel kleuren. Zo begon Lelystad dat nog tegen degradatie knokt en daar de laatste tijd tamelijk succesvol mee is erg sterk. Furieus zochten ze de aanval en het was dan ook niet meer dan terecht dat ze snel de 0-1 op het bord brachten.
 
Hercules dat zijn overvloedige reservebank volledig heeft zien leeg lopen, moest zelfs de zieke Guymon opstellen bij gebrek aan een waardige vervanger. Nu ben ik wel benieuwd naar Guymon’s ziekte want wat mij betreft vaccineren we hem voor elke wedstrijd met dit virus. Het is waarschijnlijk het bij de oude Diane al bekende scoringsserum, want Guymon oogde herboren. OK, hij begon nog even met een gemiste kans maar toen het virus de aderen eenmaal had gevonden was er geen houden meer aan.
 
Niet alleen zorgde hij met een strak schot al snel voor de gelijkmaker. Hij legde ballen gaaf terug en was voortdurend aanspeelbaar. En op het middenveld liep daar nog de geniale Mo die de vorm van Guymon herkende en zelf met links direct geschoten (2-1) en met een heerlijk afstandschot Hercules op een 3-1 voorsprong zette.
 
Na rust kon helemaal het telraam erbij want nog tweemaal Guymon, nog éénmaal Mo, één keer Joris Walraven na goede acties van Tim, die niet scoorde maar wel zo heerlijk aan het kappen was dat zelf Matthijs Blijham, aanvoerder 1 en topopleider moest toegeven hem niet te hebben zien aankomen. Mo gunde ook nog een goal aan Mire en Casper legde nog een keer een corner op het hoofd van Robin, waarmee maar liefst 9 goals op het score bord kwamen. Lelystad liet zich ook niet onbetuigd en maakte er ook nog 3 en het was toch vooral aan Joris Bosma, Casper en Justus te danken dat het daarbij bleef, want zoals vaker bij dit soort knotsgekke wedstrijden wil niemand meer verdedigen.
Ton van Rietbergen