JO19-1 Joris ‘Walsravend’ over ADO’20 heen.

Datum: 13 april 2019
Wedstrijd: ADO'20-Hercules
Uitslag: 0-4
Er zijn van die wedstrijden waar het geen enkele moeite kost om de man of the match aan te wijzen. In Heemskerk was het zo’n wedstrijd want Joris was overal het gesprek van de dag. Zo scoorde hij uit een corner van Lars met het hoofd de (0-1). Dat is natuurlijk al grappig want koppen doet Joris slechts bij hoge uitzondering al is het maar omdat hij zijn hoofd hard nodig heeft om de meedogenloze selectie aan de Erasmus universiteit het hoofd te bieden.
 
Daarna mocht Tim Guymon nog even bedienen waarbij de laatst genoemde fraai de 0-2 liet aantekenen. Maar na de rust was het weer Joris die de klok sloeg. Keer op keer verscheen hij vaak na een handige combinatie alleen voor de keeper maar hoewel de keeper er alles aan deed om hem te laten scoren liet hij de open kansen onbenut. Het leek een beetje alsof hij nu hij met het hoofd had gescoord deze simpele kansen een beetje beneden zijn waardigheid vond.
 
Dat gold ook een beetje voor de anderen want ook Guymon, Tim en Justus kregen hem er niet in. Omdat ADO’20 ook vond dat het krachtverschil groter was dan 0-2 besloot men een harde voorzet van Tim maar zelf in het doel te schieten (0-3). Op de valreep wist Joris, wie anders, nog een Comedy Capers achtige goal te maken door een bal een halve meter voor de doellijn met zijn lichaam binnen te werken. (0-4).
 
Op de bank kon men de capriolen van Joris wel waarderen en kwam men vijf minuten lang niet meer bij en in de auto terug bleek ook Joris er goede grappen over te kunnen maken. Dat was ook de eindstand en na het horen van de uitslag FC Lisse-Argon (0-2) kon het ‘maar wat als’ denken weer beginnen. Als we niet va banque hadden gespeeld tegen Lisse en de rust hadden bewaard tegen Volendam hadden we nu op 3 punten gestaan en wat..,. ja als mijn tante een penis had gehad dan was ze mijn oom geweest al denken ze in LHBT kringen waarschijnlijk wat genuanceerder over deze uitspraak..
Ton van Rietbergen