Zaterdag 1 gaat gestaag verder

Datum: 08 april 2019
Wedstrijd: 't Vliegdorp 1 - Hercules 1
Uitslag: 0 - 5
Het gaat wat ver om de pupil van de week de gevaarlijkste aanvaller van ’t Vliegdorp te noemen, maar de eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat de voorwaartse kracht van de Soesterbergers afgelopen zaterdag ernstig tekort schoot. Dat kwam in de eerste plaats door de weer zeer solide verdediging onder leiding van de ongenaakbare Insa die prima ondersteund werd door zijn mannen op de flanken, Ward en Jules. Maar het was ook het gevolg van de druk die Hercules vanaf de aftrap uitoefende waardoor het spel zich voornamelijk op de helft van ’t Vliegdrop afspeelde. Zwerver Cas was weer eens overal te vinden, Bart G en Pim legden de nodige meters af en zorgden voor onderscheppingen en impulsen naar voren en van spelmaker Mark ging de nodige dreiging uit (alhoewel hij zijn vizier niet helemaal scherp had vandaag). Dus kon ook de voorhoede naar hartenlust dartelen en zich uitleven. Als het dan ook nog meezit doordat je heel snel op voorsprong komt, is het niet verwonderlijk dat je uiteindelijk met een 0-5 overwinning het veld afstapt en daarmee een nieuwe stap voorwaarts zet.

Was het dan alleen maar hosanna in de zonovergoten en mooie voetbalkuil? Nee, helaas niet! Want niet alleen liep Ward op tegen tweemaal geel (waar de eerste onnodig maar nog te billijken was en de tweede hem werd aangesmeerd door een wel heel makkelijk omvallende tegenstander), vervelender was dat Mark bij een ongelukkige botsing in een fair duel zijn knie behoorlijk overbelastte. Hij moest onmiddellijk vervangen worden en het is afwachten hoe snel hij hersteld zal zijn. Ook was er nog een penalty voor de thuisclub (ook die werd heel gemakkelijk gegeven) maar Olaf maakte zijn reputatie als penaltykiller weer eens waar en hield daarmee de nul op het scorebord.

Dat was prettig en ook dik verdiend maar de wedstrijd was toen allang gespeeld. Dat was feitelijk al na een minuut of drie het geval. Vanaf de aftrap was er dreiging en gevaar. Het was Jules die slim een ingooi heel snel nam en zo Gerrit (de onvermoeibare zwoeger in de punt) diep stuurde. Die zag Oussama aan komen stormen en bediende hem op maat. Ous maakte geen fout (alhoewel het er een beetje knullig uitzag) en opende de score.

Het vervolg was zeer eenzijdig. De aanvalsgolven volgden elkaar snel op en ’t Vliegdorp bleef met kunst- en vliegwerk overeind. De grens hielp een keer of wat een handje door wel erg scherp te vlaggen. Maar dat was slechts uitstel van executie. Want Oussama ging weer eens erlangs over rechts en nu kon hij Rutger vinden. Die scoorde met een kopbal de tweede van de middag. Vrijwel meteen erna wilde Jules het ook eens proberen maar hij trof slechts de lat. Waarna Pim ‘iets’ te hoog richtte bij een hard afstandsschot.

’t Vliegdorp probeerde sporadisch iets terug te doen. Erg gevaarlijk werd dat niet maar toch moest Ward een keer ingrijpen ten koste van een gele prent. Jammer en onnodig. Het werd voor rust nog 0-3 toen Pim een mooi balletje op Oussama gaf die snoeihard binnenschoot. Er hadden nog wel meer treffers kunnen vallen maar de afronding was hier en daar wat slordig. Alhoewel ook de keeper van ’t Vliegdorp (hun beste man vandaag) zich kon onderscheiden.

De tweede helft begon rommelig en wat chaotisch. Pim wilde het iets te moeilijk doen, Gerard liet zich uit zijn tent lokken en moest even tot rust worden gemaand, Mark ging goed door en het was de ongelukkige Ward die voor de tweede keer op de bon ging. Waardoor Hercu met tien man verder moest. Dat ging prima want ’t Vliegdorp wist hier geen voordeel uit te halen. Integendeel, Hercules bleef ook nu heer en meester. Radboud werd gebracht voor Oussama en meteen daarna moest ook Mark het veld ruimen door zijn ongelukkige botsing. Bart D kwam voor hem in de wei.

Radboud wilde zijn scoringsgemiddelde lekker hoog houden en schoot, net als vorige week, een vrije bal rechtstreeks in het net. Na een wel heel saaie fase (Hercules hoefde niet meer zo nodig, ’t Vliegdorp kon niet veel meer brengen) met heel veel balbezit voor de bezoekers, eindigde de pot toch nog met wat opwinding. Eerst kreeg de thuisploeg een penalty. Ollie was op zijn post en pakte de bal prima. Daarna waren het Pim en Bart D die lieten zien dat je een niet te missen kans toch nog tegen de keeper kunt schieten en het slotakkoord was voor Radboud die aantoonde hoe het wel moet: Een corner van Bart G belandde op zijn hoofd en hij maakte daarmee het vijftal vol.

Daarmee werd ruim voldaan aan de opdracht. Winnen en de punten mee naar huis nemen. Omdat SVM wel en EDO verrassend niet won vandaag, is de titelstrijd nu feitelijk gereduceerd tot twee ploegen. Volgende week moeten wijzelf zorgen voor revanche tegen SEC en wacht SVM de lastige strijd tegen het ontketende Austerlitz. Waarna de echte en beslissende topper volgt over twee weken. Het is bijna net zo spannend als in de eredivisie!

Komt u kijken of we op koers blijven? Aanstaande zaterdag om 15.00u trappen we in Voordorp af tegen SEC. Wees welkom!
Frank van den Heuvel