Hercules-Hoefnagel 0-1

Datum: 24 februari 2019
Wedstrijd: Hercules-Kampong (beker)
Uitslag: 0-1
In mijn tijd bij Kampong wisten de kranten altijd één ding zeker. Kampong verliest punten tijdens de wintersport. Het wekte dan ook wat verbazing dat juist Kampong per se wilde spelen op een echte wintersport datum terwijl Hercules graag wat wilde schuiven omdat 70% van hun goals op de lange latten stonden. Ofschoon zeker invaller Dirk uit de 17-1 een uitstekende indruk maakte was de aanval niet in staat de ijzersterke Kampong verdediging serieus in de problemen te brengen.
 
Met name Kampong aanvoerder Dylan was een grote sta in de weg voor Hercules. Dat het zichzelf ook extra lastig maakte door al na tien minuten één keer over rechts doorgang te verlenen waarna de man met het dubbele paspoort Milan Hoefnagel, wiens vader Arjen bij Hercules de video bedient, knap raak kopte (0-1). Vanaf dat moment werd het een echte beker kraker met veel heftige duels, corners, heus vuurwerk, hoog tempo waar maar eigenlijk één ding ontbrak: goed voetbal.
 
Toegegeven het hoofdveld van Hercules ligt er niet goed bij en de scheidsrechter lette er vooral op of de ingooi op de juiste plaats werd genomen, waardoor hij aan de ene kant nood tackles liet passeren en aan de andere kant het spel erg vertraagde. Maar goed, het belangrijkste was misschien wel dat de twee beste voetbal clubs uit Utrecht, wie had dat ooit kunnen denken?, zo bang waren om risico te lopen dat elke bal op de pantoffel werd genomen. De door mij zo geliefde één-twee heb ik bijvoorbeeld geen enkele keer gezien. Laat staan een geslaagd hakje of fraai overstapje.
 
Onze dochter Lisa vond het wel wat op een flipperkast lijken en ik denk dat ze daar wel gelijk in had. In elk geval leidde de regen van corners, vrije trappen van Hercules uiteindelijk tot niets en gaat Kampong en niet Hercules naar de laatste 8 van het beker toernooi en zal er dus geen reprise van verleden jaar plaatsvinden.
Ton van Rietbergen