Jo19-5 speelt wel en wint

Datum: 03 februari 2019
Wedstrijd: Hercules-VVIJ JO19-2
Uitslag: 2-1
Sneeuw en regen hebben het voetbal in de greep de laatste tijd. Het regent dan ook afgelastingen, maar zie JO19-5 was ingeroosterd op veld 8 en kon wel spelen. Tegenstander VVIJ JO19-2 oogt gezien de status van de VVIJ jeugdopleiding als een maatje te groot. Maar mede dankzij invallers uit de JO19-4 Mats, Jonas en vooral ook keeper Niels Roos biedt Hercules behoorlijke tegenstand.
 
Sterker nog, het grootste deel van de wedstrijd combineert Hercules beter, al komt men wel door een misverstand snel op een 0-1 achterstand. Omdat ook Teun er nog uit moet met een opspelende enkel, vreest het publiek onder de paraplu het ergste. Maar Hercules pakt het goed op en vlak na rust maakt Dalibor na een uitgespeelde combinatie met een omdraaischot uit een moeilijke hoek de 1-1.
 
En Hercuels zet door en als men vooral bij de eindpass wat zorgvuldiger was geweest dan had er een hoge uitslag op het bord kunnen komen. Winnen deed men wel omdat Roscam op de sportacdemie waarschijnlijk een film van Pele had bekeken. Het fenomeen uit Brazilië stond er om bekend de bal altijd expres tegen de verbouwereerde tegenstander te tikken en hem vervolgens weer mee te nemen. Dat deed Roscam ook drie keer om vervolgens succesvol af te ronden en de drie punten in Voordorp te houden (2-1). De wedstrijd was in de betrouwbare handen van Ivo Kokje die anders dan zijn werkgever, de provincie, bij de sneltram de teugels strak in handen had.
Ton van Rietbergen