JO17-1: Tim neemt bal mee naar huis

Datum: 17 februari 2018
Wedstrijd: DOVO-Hercules
Uitslag: 1-3
DOVO is overigens zonder zelf te scoren de enige ploeg die Hercules punten afhandig had gemaakt, want in de thuiswedstrijd kwamen ze door twee ongelukkige eigen goals nog op 2-2. Het enige puntenverlies tot nu toe. Nu ontving de ploeg ons op het prachtige hoofdveld. Er bleek toch enige spanning te hangen want tegen het fysiek sterke DOVO kwam Hercules maar moeilijk in zijn spel en omdat de roden er weer vanuit gingen dat Hercules wel weer in eigen goal zou schieten, speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af.
 
Vijf minuten voor rust werd de handig vrij gelopen Victor bereikt en die leek te gaan scoren, maar de keeper redde met een fraaie reflex. Wel kwam de bal voor de gretige voeten van Tim die van rand strafschopgebied het net vond (0-1). Nog geen twee minuten later liep Tim, die duidelijk geen last meer had van zijn ontstoken teen, goed door op een diepe bal waarbij hij de verdediging dusdanig in de war bracht dat zij de bal zo in zijn voeten speelden en hij uit een moeilijke hoek voor de (0-2) tekende. Tevens rust.
 
Na de pauze kwam het moment waarop iedereen wachtte want een miscommunicatie tusen Santos en Daan leiddde tot een eigen goal (de derde) van de laatste. Hoewel DOVO zich nauwelijks kansen schiep, werd het toch nog even spannend maar de goed spelende Robin en de prima ingevallen Jens brachten Hercules weer in de wedstrijd. Een andere invaller Hicham kopte nog kogelhard in, maar keeper en lat voorkwamen de derde treffer. Die was er wel in de laatste minuut voor Tim die een assist van Justus en een soloactie handig afrondde en daardoor de bal mee naar huis mocht nemen. Op de terugweg eindigde de titatenstrijd tussen de Tesla van Jasper en de BMW van Glenn in een gelijkspel.
Ton van Rietbergen