JO17-4: Wat een heerlijke winst is dit

Datum: 17 februari 2018
Wedstrijd: Hercu jo17-4Deltasports jo17-2
Uitslag: 2-1
Zaterdagmiddag rond 1300 uur.

We mogen dan eindelijk aan de nieuwe competitie beginnen. Het begint allemaal met een donderspeech in de kleedkamer. Waar de trainer vorige week nog voor een operatie in het zkh lag merk je daar niets meer van, de deuren trillen in hun voegen, haha allemaal goed bedoeld de boys moeten scherp als een scheermes aan de wedstrijd beginnen.

Ed neemt de fluit in de mond, Thom pakt de vlag en de pot kan beginnen. Al heel snel kun je zien dat dit een echt selectie team is waar heel goed voetbal inzit. Maar ik zie ook heel snel dat wij meer een team zijn en daar kon de sleutel wel eens liggen vandaag. De tegenstander heeft de bal, wij krijgen de kansen.

Delta kiest de aanval. Deze maal over rechts, Chris onze linksback onderschept de bal perfect, houdt het simpel en speelt Robin in de voeten aan. Deze kijkt en zet in een kapbeweging volgend met een wereldpass op spits Mats die met deze bal alleen op de keeper kan aflopen. Deze keeper komt ver de goal uit en dan weet je het al: dat zijn de ballen waar mijn alberto tomba hennie meijer ach of gewoon Mats op wacht. Hij slalomt de keeper voorbij en maakt de 1-0. Een domme vrijetrap tegen belandt op de lat. Vlak voor rust nog een enorme kans en met drie tegen een moeten we dat veel beter uitspelen. Rust 1-0.

In de rust weer een orkaan van geluid om iedereen scherp te houden. We spelen de wedstrijd prima, krijgen honderd procent kansen maar hij gaat er niet in. En dan zul je altijd zien: overtreding of niet de bal gaat op de stip. Even daarvoor heeft Niels al een wereldredding gehad, bij deze pingel zit hij heel dichtbij maar de bal gaat erin.

Ik zie aan al mijn mannen dat ipv het kopje naar beneden de schouders en rug gerecht worden en met nog tien minuten wilde ik eigenlijk dichttimmeren maar toen we dit zagen besloten Joost en ik (hier komt meneer van Gaal om de hoek)The dead or the Gladiools.

Nog drie minuten. Robin zet voor de zoveelste keer iemand perfect vrij voor de keeper daaaaaaar komt hij mats legt aan en dan .... pilletje hij moet aannemen goed neerleggen, het duurt te lang. De bal word onderschept. Ik vrees een hele snelle counter maar daar is nog onze Abe met z'n uitschuifbeen. Hij onderschept, geeft de bal naar de rechtsbuiten positie die staat met twee man voor hem dus hij ligt de bal terug op Jonas. Deze twijfelt niet, slingert de bal voor de goal waar onze aanvoerder Danne de bal via zijn schouder in de goal werkt.

2-1 met nog een minuut te spelen wat een heerlijke winst is dit. Als ik Hercu was wist ik het wel, volgende week mogen we voor de beker, hulde dat we daar ook nog inzitten. Heel wat onder 17-1 teams zijn door ons aan de kant gezet, aantreden tegen een eerste klasser Almere onder 17-2.

Ik zeg voor de eerste keer in tien jaar dan maar op veld 1 Hercu. Wij hebben dit als Team echt een keer verdiend.

De trainert
Erik Vet