O17-1: Koppositie weer terug!

Datum: 04 februari 2018
Wedstrijd: Hercules- De Dijk
Uitslag: 4-2
‘Dit was een echte teamprestatie’ wist Tom Politiek net na de zwaar bevochten zege tegen runner-up de Dijk. En gelijk had hij. Joris Bosma verdedigde weer als een tijger en ramde nog een bal van de doellijn, Daan stond ook zijn mannetje tegen zijn getructe buitenspeler, Björn heerste als een veldheer en Tom zelf stond weer als een huis. Keeper Santos startte wat ongelukkig maar herstelde zich knap met een aantal fenomenale reddingen.
 
Omdat het viermansmiddenveld, weer een handige keus van trainer Kevin, met Mo, Jack, Justus en Casper naast werklust vooral ook raffinement toonde, vormden de super gevaarlijk spitsen Tim en Lars een voortdurende dreiging voor de Amsterdammers. Die en dat mag best gezegd worden wel een hele goede ploeg hadden met heel veel tempo en handige combi’s.
 
Toch was het allereerst Hercules dat de klok sloeg want een prachtige snelle counter bracht de bal bij Lars die rustig afrondde. (1-0). Daarna was het de beurt aan Justus die eindelijk besloot één van zijn fraaie rushes af te ronden met een schot. De bal ging met een prachtige curve over de grabbelende keeper heen. Helaas moest zijn vader zo nodig op een hedonistisch tripje naar Oostenrijk zodat hij het hoogstandje niet heeft kunnen meemaken.
Net goed!
 
Daarna tastte Santos mis op een ogenschijnlijk eenvoudige bal waardoor de Dijk de aansluitingstreffer kon maken (2-1). Gevolgd door een furieus kwartiertje waarin Hercules met kunst en vliegwerk overeind bleef. Na de rust bleef de wedstrijd op zijn hoge niveau met als een hoogtepunt een combinatie over zeker vijf schijven die uiteindelijk bij de luid roepende Mo eindigde die de bal hard en diagonaal raak schoot (3-1). De wijze waarop Mo zich vrijliep en de overtuiging waarmee hij inschoot belooft veel voor de toekomst.
 
Een ketser via het lichaam van captain Björn zorgde er toch nog voor dat de Dijk even mocht hopen (3-2). Maar daarna was het beurt aan de ingevallen Victor die in twintig minuten even veel meters maakte als andere spelers in een hele wedstrijd maar vooral een combinatie met Tim fraai afrondde waarmee de eindstand op 4-2 kwam en Hercules de koppositie weer overneemt van Waterwijk.
Ton van Rietbergen