O17-1: Vuurwerk bij de rooien

Datum: 02 december 2017
Wedstrijd: IJsselmeervogels-Hercules
Uitslag: 0-5
De Westmaat met zijn rode en blauwe bastions blijft een geweldige attractie. Zeker als je in het stadion zelf, want zo kunnen we het gerust wel noemen, mag spelen. En IJsselmeervogels was zo vriendelijk om deze wedstrijd daar te laten plaatsvinden. Enige probleem was dat de stadionstoelen onder water stonden zodat zitten op de tribune niet echt prettig was. Dat de ambiance de blauw-witten meer inspireerde dan de rooien was vanaf het begin duidelijk.
 
Sterker, er was nog geen 5 minuten gespeeld of een handige actie van Tim bracht de bal bij Mats die met zijn (zwakke) linkerbeen zo hard uithaalde dat hij mazzel heeft dat de voorstellen van Tjibbe Joustra om het knalvuurwerk te verbieden de Tweede Kamer nog niet gepasseerd zijn, want deze knal zou de Raad voor de veiligheid zeker verbieden. Gelukkig staat de poeier, in de uiterste hoek met een klein beetje lat nog op ons netvlies al is het jammer dat de plannen van John de Mol om alle amateurwedstrijden in beeld te brengen nog niet gestart zijn, want deze goal zou zeker in aanmerking komen voor amateurgoal van het jaar.
 
Een kleine tien minuten later wurmde Lars zich weer eens door de verdediging en was het weer Mats die de 0-2 liet bijschrijven. En terwijl de meegereisde supporters zich druk begonnen te maken over welke vis ze met coach Kevin zouden gaan eten zorgde laatste man Björn met een halve omhaal al voor de 0-3. Na een snelle uitbraak zorgde Lars nog voor rust zelfs voor de 0-4. De snelheid waarmee de goals elkaar opvolgden deed me denken aan de opmars van de bitcoin maar in tegenstelling tot de cryptomunt denk ik bij JO17-1 niet aan een bubbel.
 
Na rust zette IJsselmeervogels meer druk en drong de geur van gebakken vis de neusgaten van de spelers en leiding binnen en volgens het college van Freek Vonk leidt deze druk op de zintuigen tot verminderde scherpte. Bovendien was daar nog de grensrechter van de vogels die manmoedig probeerde de score beperkt te houden. Alleen de ingevallen Hicham wist één keer aan zijn vlag te ontsnappen en fraai te scoren (0-5). Zijn salto na de goal was meteen het hoogtepunt en slot van de wedstrijd. De vis werd dit maal niet echt duur betaald.
Ton van Rietbergen