O17-1: Gestolen punt

Datum: 08 oktober 2017
Wedstrijd: Hercules-DOVO
Uitslag: 2-2
De supporters van DOVO waren er duidelijk over, hun team kwam met het gelijke spel goed weg in Voordorp. Op een kletsnat veld 8 waar de schoenen al snel op badkuipen leken, speelde zich een boeiend voetbalgevecht af. Hercules kwam daarbij voor het eerst een team tegen dat hen fysiek de baas was. Toen de rooien uit Veenendaal aankwamen lopen dacht ik zelfs even dat het een senioren team betrof. In het veld uitte zich dat in veel door Hercules verloren duels waarbij wel gezegd moet worden dat de gasten daar ook wel erg veel overtredingen bij nodig hadden wat ook tot handenvol gele kaarten en zelf een rode kaart leidde, al kon ik die laatste zelf (schwalbe?) niet verklaren.
 
Vreemd genoeg leek dat DOVO vooral te inspireren want na elk gele kaart gooiden ze er een schepje bovenop. Ondanks dat Hercules onrustig voetbalde, veel te veel de lange bal hanteerde en duels verloor leek er tot 3 minuten voor de rust weinig aan de hand. Want doordat Lars een vrije trap van Casper schitterend inkopte (1-0) en Tim een door iedereen gemiste voorzet van dezelfde Lars tot doelpunt promoveerde (2-0) leek er weinig aan de hand. Het had eigenlijk zelfs 3-0 moeten zijn toen Mats aan het einde van de beste Hercules aanval weigerde de trekker over te halen.

Maar in plaats van de bal tot de rust in de ploeg te houden, leidde paniekerig uitverdedigen tot een broodnodige correctie op het middenveld. De daaruit voortkomende vrije trap belandde via het hoofd van Jack tergend langzaam in de uiterste hoek waar keeper Santos de bal via de paal zijn doel in zag stuiteren (2-1). Terwijl een ieder zijn hoop op de buienradar had gevestigd, het zou al tien minuten droog moeten zijn, en de regen vrolijk bleef doordenderen was er nog geen einde gekomen aan het ADHD voetbal.
 
Sterker, de nog nattere voeten en opkomende vermoeidheid maakte het allemaal nog chaotischer en het speelde DOVO in de kaart die bij een uitval de bal op de paal zag belanden en via de van familie weekend teruggekeerde Joris in het doel belandde (2-2). De laatste drie minuten ging Hercules vol op de aanval spelen. Achtereen had vervolgens Tim (2X) en Lars de winnende treffer op hun schoen en een furieus schot van Robin kwam nog vol op de lat. Op basis van inzet en onverzettelijkheid verdiende DOVO dat punt ook eigenlijk wel.
Ton van Rietbergen